All for One Steeb versterkt zich in het Noorden

Het SAP-systeemhuis All for One Steeb kondigt de overname van de in Lübeck gevestigde OSC Group aan. Met deze overname breidt de in Filderstadt gevestigde dienstverlener zijn aanwezigheid in de Noord-Duitse regio uit.

All for One Steeb doet een aankoop in Noord-Duitsland: De in Filderstadt gevestigde SAP-dienstverlener en de aandeelhouders van het in Lübeck gevestigde MyOSC.com AG hebben een uitgebreide intentieverklaring getekend. In essentie komt de overeenkomst erop neer dat All for One Steeb in eerste instantie een belang van 60 procent neemt in de Noord-Duitse groep van ondernemingen en deze in de loop van de komende jaren volledig overneemt.

De drie oprichters van MyOSC.com zullen actief blijven als bestuursleden van de AG en als directeuren van haar dochterondernemingen. De groep, die in 1993 werd opgericht, omvat de ondernemingen OSC Open Systems Consulting, Lübeck, OSC Smart Integration en OSC Business Solutions, beide in Hamburg, alsmede OSC Business Xpert, Burgdorf.

De OSC Groep telt in totaal ongeveer 80 werknemers en behaalde onlangs een jaaromzet van ongeveer acht miljoen euro. Het is een SAP Special Expertise Partner voor Supply Chain Execution en Professional Services. Human Capital Management en Business Analytics behoren ook tot de expertisegebieden van de dienstverlener. Last but not least verkoopt de ERP-specialist het mid-market product SAP Business One.

Intensievere klantenondersteuning

Met de geplande deelname in de in Lübeck gevestigde groep breidt All for One Steeb zijn lokale aanwezigheid in Noord-Duitsland uit en wil op deze manier de klantenondersteuning in de regio intensiveren. Beide bedrijven “werken al vele jaren succesvol samen als zakenpartners”, meldt Lars Landwehrkamp, woordvoerder van de raad van bestuur van All for One Steeb. OSC bedient een groot klantenbestand, vooral in de consumptiegoederen- en de procesindustrie. “Deze goede basis willen we samen sterk blijven uitbouwen.”

All for One groeide in het najaar van 2011 uit tot een van de grootste SAP-dienstverleners in het mkb door de overname van de slechts iets kleinere SAP-dochter Steeb. Het bedrijf beschouwt zichzelf als nummer één op de Duitstalige SAP-markt en bedient volgens eigen zeggen het grootste MKB-klantenbestand. □