Na de overname van kabelnetwerkbeheerder Unitymedia door Vodafone in 2018, verdwijnt het merk nu helemaal. Zoals aangekondigd na de goedkeuring door de EU in 2019, zal het personeel worden ingekrompen ten voordele van de uitbreiding van het netwerk. Daarnaast heeft Vodafone verdere vooruitgang in de uitbreiding van breedband in gang gezet.
In mei 2018 had Vodafone Unitymedia gekocht. In de zomer van 2019 heeft ook de EU-Commissie de overname goedgekeurd. Vanaf nu bestaat het merk niet meer op de markt. De twee groepen hebben hun aanbiedingen reeds gebundeld. Volgens Vodafone verandert er voor de klanten niets, behalve de naam. Met de overname moet de uitbreiding van het netwerk, het mobiele en het vaste netwerk, worden bevorderd. Dit project vergt echter investeringen.
Vodafone heeft in 2019 al aangekondigd dat het de komende twee jaar tot 135 miljoen euro aan personeelskosten zal besparen in het kader van de fusie. Dit moet onder meer worden bereikt door ongeveer 1.300 van de ongeveer 16.000 banen bij beide bedrijven te schrappen, bevestigde een woordvoerder van Vodafone.
Vodafone rekent op sociaal aanvaardbare oplossingen voor het banenverlies. Met de werknemersvertegenwoordigers is reeds een overeenkomstig sociaal plan overeengekomen.
Unitymedia heeft volgens eigen informatie ongeveer 7,2 miljoen kabel-, telefoon- en internetklanten in Noordrijn-Westfalen, Hessen en Baden-Württemberg. De in Keulen gevestigde telecommunicatieaanbieder NetCologne heeft nu een klacht ingediend bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. NetCologne bekritiseert een verstoring van de concurrentie ten nadele van regionale aanbieders.
Daarnaast kondigt Vodafone verdere maatregelen aan voor de uitbreiding van snellere internetverbindingen. CEO van Duitsland Hannes Ametsreiter kondigt aan: “Uit onze herenigde infrastructuren hebben wij nu een landelijk gigabit-netwerk gesmeed. Hiermee brengen we in één klap nog eens 5,5 miljoen huishoudens naar gigabit.” Dit brengt het aantal huishoudens met een gigabit-aansluiting van 12 miljoen op 17 miljoen. Tegen eind 2022 zou dat aantal 25 miljoen moeten bedragen. Vodafone is eerst zijn bestaande kabelnetwerk hiervoor aan het opwaarderen. Volgens Ametsreiter zal ook het bestaande netwerk voortdurend worden uitgebreid.