Volterman, de portefeuille met GPS, Bluetooth en ingebouwde camera

De Volterman is gemaakt van leer en gaat rinkelen als een zakkenroller hem probeert te stelen. Hij heeft ook een GPS-sensor, zodat u hem via uw smartphone kunt volgen

Een van de plagen die grote steden meer dan welke andere ook teistert, zijn zakkenrollers, louche figuren, vaak moeilijk te onderscheiden, die hun slachtoffers listig en vooral snel beroven, vooral van hun portemonnee.Volterman is op een idee gekomen en heeft een dievenbestendige portemonnee ontwikkeld.

Het apparaat, dat dezelfde naam draagt als het Amerikaanse bedrijf dat het heeft ontworpen, is geen simpele portemonnee. Volterman heeft GPS, Bluetooth en een ingebouwde camera. Deze technologieën kunnen worden gebruikt om uw portefeuille op te sporen in geval van diefstal. Een buitengewoon apparaat, zoals wordt bevestigd door de fondsenwervingscampagne die het bedrijf is gestart op Indiegogo, een bekend crowdfundingplatform, dat er al op de eerste dag in is geslaagd de benodigde financiering te verkrijgen. Is dat alles? Absoluut niet. Volterman kan namelijk gebruikt worden om je smartphone op te laden en zelfs als Wi-Fi hotspot. Niet slecht voor een portemonnee.

Features

We hadden het over GPS. Het bedrijf biedt een wereldwijde dekking, zodat u uw verloren of gestolen portemonnee vanuit elke hoek van de wereld kunt opsporen. Deze dienst is gratis, behalve de kosten om Volterman thuis te brengen. De camera werd ook genoemd. De microsensor wordt geactiveerd zodra de gebruiker de “verloren”-modus instelt, en neemt foto’s zodra de dief het toestel opent. De beelden worden vervolgens naar de smartphone van de rechtmatige eigenaar gestuurd. Een andere handige functie is die waarbij een alarm afgaat op de mobiele telefoon als Volterman zich verwijdert van zijn eigenaar. Het is ook mogelijk om de portemonnee vanaf de mobiele telefoon te bellen.

Veilig en robuust

Volterman kan, zoals gezegd, ook overal ter wereld als wifi-hotspot worden gebruikt. De kosten van de dienst liggen volgens de onderneming driemaal lager dan de standaard roamingtarieven. Bovendien is het toestel water- en schokbestendig. Bovendien is Volterman dankzij RFID-technologie ook beveiligd tegen gegevensdiefstal.

Prijs en releasedatum

Volterman is gemaakt van leer en is verkrijgbaar in verschillende modellen, variërend van een eenvoudige creditcardhouder tot een traditionele portemonnee en een grotere reisportemonnee. Basisprijs: 98 dollar, minder dan 80 euro tegen de huidige wisselkoers. De eerste leveringen beginnen in december 2017.