Waar Premier League en FA Cup wedstrijden live streamen

De spectaculaire wedstrijden van de Engelse competities kunnen ook vanuit het comfort van Italië bekeken worden. Hier leest u hoe u de wedstrijden in de Premier League en de FA Cup kunt volgen.

Over het feit dat de Premier League, zoals door velen wordt beweerd, de mooiste voetbalcompetitie ter wereld is, kan lang worden gediscussieerd zonder ooit tot een duidelijke conclusie te komen. Er kan geen twijfel over bestaan dat het Engelse voetbal, met inbegrip van de FA Cup, het aantrekkelijkst is en dus het best door de omroeporganisaties wordt betaald, omdat het een kwestie van cijfers is, objectief in wezen.

Het voetbal in het Verenigd Koninkrijk is gemiddeld spectaculairder dan elders. De verdienste of de oorzaak – het hangt ervan af hoe men het bekijkt – van een geringere aandacht voor de tactiek, die de spelers in staat stelt zich zo goed mogelijk uit te drukken dankzij een minder rigide context, het tegengestelde uitgangspunt van dat waarmee de Italiaanse voetbalbeweging, bakermat van de catenaccio, altijd is geïdentificeerd. Tactische, gesloten wedstrijden, met lange fases van bestudering van de tegenstander en incidentele pieken van intensiteit maken geen deel uit van het DNA van de Premier League of van de FA Cup, competities die juist bekend staan om hun spektakel, hectiek en onvoorspelbaarheid.

Hoe kijk ik naar de Premier League en de FA Cup op TV

In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, kunnen zowel de Premier League als de FA Cup in Italië worden bekeken zonder enige kunstgrepen of ingewikkelde en soms weinig legale procedures.

De TV-rechten van de twee Engelse competities worden al jaren betwist door Italiaanse omroepen. Momenteel zijn de televisierechten voor het Britse equivalent van de Italiaanse Serie A in handen van Sky, zodat iedereen die wedstrijden van de Premier League wil zien, zich moet abonneren op de satelliettelevisie van de Amerikaanse Comcast-groep.

Het referentiepakket voor de Premier League is Sky Sports, waarvoor een satellietinstallatie met schotel en decoder nodig is, of u kunt kiezen voor internettransmissie dankzij de Sky Q-decoder.

Wanneer het gaat om de FA Cup, de belangrijkste Engelse nationale voetbalbeker en de oudste officiële voetbalcompetitie ter wereld, moet u elders kijken, met name in de richting van DAZN. Dit is een multiplatformdienst, wat betekent dat deze toegankelijk is via een zeer groot aantal apparaten, zowel draagbare als niet-draagbare.

Wilt u de FA Cup-wedstrijden op tv zien, dan kunt u verschillende wegen bewandelen. Een daarvan is via de overeenkomst tussen Sky en DAZN, die ertoe heeft geleid dat laatstgenoemde kanalen op het Sky-platform heeft. Dit betekent dat de decoders van de satellietomroep kunnen worden gebruikt om de wedstrijden op een comfortabele manier te bekijken, maar niet voordat men zich op DAZN heeft geabonneerd. Engels voetbal wordt echter niet altijd uitgezonden op het DAZN-kanaal van Sky: soms wordt voorrang gegeven aan Italiaanse wedstrijden.

Overigens is het kijken naar FA Cup-wedstrijden op tv met DAZN zonder Sky te hebben gemakkelijk als je een ondersteunde smart-tv hebt (LG Web OS TV, Samsung Tizen TV, Panasonic Smart TV, HiSense Smart TV of elke Android TV, waaronder die van Sony) of u kunt een van de vele ondersteunde apparaten gebruiken, zoals een Windows-, Mac- of Linux-laptop, set-top-box, smart TV, Google Chromecast, Amazon Fire TV Stick, Apple TV, TIM Box, Vodafone TV, Xbox One, One S, One X, Xbox Series X en Series S, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Hoe stream je Premier League en FA Cup

Om ervoor te zorgen dat je de Premier League en FA Cup waar je ook bent kunt bekijken en streamen, heb je een goede, snelle en stabiele glasvezelinternetverbinding nodig of een verbinding met een mobiel datanetwerk (4G of 5G) met dezelfde signaalstabiliteit en -snelheid.

Wedstrijden in de Premier League die, zoals gezegd, door Sky worden uitgezonden, kunnen met maximale flexibiliteit worden gevolgd via de Sky Go-app voor pc, Android- of iOS-smartphones en -tablets.

Voor FA Cup-wedstrijden die in plaats daarvan door DAZN worden uitgezonden, hoeft u alleen maar in het bezit te zijn van een van de apparaten die door de DAZN-app worden ondersteund, dus Android- of iOS-smartphones en -tablets en alle andere hierboven genoemde apparaten.