Poste down, BancoPosta en PostePay apps werken vandaag niet

De PostePay en BancoPosta apps werken sinds 13:40 uur op 26 april niet meer: gebruikers kunnen niet bij hun profiel. Dit is wat er gebeurt

Update om 14:20. De twee Poste Italiane-apps werken weer.

Oorspronkelijk artikel

De BancoPosta-app en de PostePay-app werken niet. Vanaf 13.40 uur op 26 april was het niet mogelijk om via de twee apps van Poste Italiane toegang te krijgen tot iemands persoonlijke profiel. Het probleem lijkt op dit moment alleen de toegang via de app te betreffen, aangezien de website naar behoren werkt. De test is rechtstreeks uitgevoerd door de redactie van Libero Tecnologia.

Wat gebeurt er met de toepassingen PostePay en BancoPosta? Heel eenvoudig: wanneer u ze vanaf uw smartphone probeert te starten, verschijnt na het invoeren van uw inloggegevens en PosteID-code een bericht met de tekst “Er is een probleem opgetreden, probeer het later opnieuw (ERR-7)”. De oorzaak van het probleem is op dit moment niet bekend, en er is ook geen officieel commentaar van Poste Italiane. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een tijdelijke storing die de PostePay-app en de BancoPosta-app heeft getroffen. Ik ben ervan overtuigd dat de technici al aan het werk zijn om de situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

Waarom de apps van BancoPosta en PostePay niet werken

Sinds 13:40 uur is het onmogelijk om via de BancoPosta-app toegang te krijgen tot je lopende rekening, en hetzelfde gebeurt voor gebruikers met PostePay, ook in dit geval is de app down. In slechts enkele minuten tijd hebben honderden gebruikers het probleem gemeld, zoals blijkt uit de website downdetector.com, die opmerkingen van mensen verzamelt wanneer een app of dienst uit de lucht is.

Het probleem treft alleen de apps BancoPosta en PostePay: bij toegang vanaf de website van Poste Italiane werkt de dienst correct. Degenen die de twee apps openen, krijgen echter een bericht op het scherm dat hen waarschuwt voor een probleem en dat zij het later opnieuw moeten proberen. Naast de melding is er ook een foutcode (ERR-7), maar het is niet bekend waar deze mee overeenkomt. Technici zijn ongetwijfeld bezig om de dienst zo snel mogelijk te herstellen. We houden u op de hoogte.