Hoe stel je elk liedje in als je iPhone ringtone

Dankzij de iTunes app kunnen we een ringtone maken met elk liedje dat we in onze muziekbibliotheek hebben, hier is hoe je dat doet

Sinds de dageraad van mobiele telefoons zijn ringtones de leukste manier om je mobiele toestel te personaliseren. Een zomerhit of een evergreen als melding van een inkomend gesprek is net zo goed een manier om je smartphone uniek te maken. En hetzelfde geldt voor een iPhone.

Op de iPhone kunnen we niet alleen één nummer als ringtone gebruiken, maar ook verschillende nummers instellen, afhankelijk van de mensen die ons bellen. Op die manier weten we, afhankelijk van de muziek die we horen, al wie ons belt, nog voor we de smartphone uit onze zak halen. Het instellen en wijzigen van een beltoon is een heel eenvoudig proces, hoewel het wel een paar stappen vereist die zorgvuldig moeten worden uitgevoerd. Het eerste wat we moeten doen is een liedje kiezen uit iTunes. Dit zal dan degene zijn die we gebruiken als onze ringtone. Om dit te doen, opent u iTunes op uw Mac, of op een andere pc, en gaat u naar het gedeelte genaamd Muziek.

Kies nummer

Als u het nummer in uw muziekbibliotheek hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van het nummer. Dit zal een pop-up menu openen waaruit we Opties zullen kiezen. Selecteer vervolgens de 30 seconden van het liedje dat als ringtone zal worden ingesteld. Een ringtone kan niet langer zijn dan 30 seconden. Met deze functie kunnen we nog steeds ons favoriete deel van het liedje of het hele refrein kiezen. Zodra u klaar bent met bewerken, gaat u naar de bovenkant van het scherm en zoekt u de rubriek Omzetten. Klik erop en kies in het volgende menu het kopje Create AAC version.

Set Ringtone

Nu selecteert u met de muis de nieuwe track van 30 seconden die we hebben gemaakt en klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Show on Finder in het pop-upmenu. Op deze manier hebben we de twee versies van het lied gedupliceerd. We hebben nu het klassieke liedje en zijn ringtone versie. Gewoonlijk is de naam hetzelfde, op een laatste 1 na, die de verkorte versie onderscheidt. Bovendien is het ringtone-formaat bijna altijd .m4a. Om het liedje als ringtone op de iPhone te gebruiken, moeten we het bestand omzetten naar een .m4r formaat. Om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op het spoor en hernoem het met de optie “converteren naar .m4r”. Ga nu naar iTunes en verwijder het 30 seconden durende .m4a nummer uit je muziekbibliotheek. Merk op dat we de track niet van onze PC verwijderen, maar alleen van iTunes. Op dit punt gaan we naar het gedeelte van iTunes genaamd Ringtones. Op deze pagina moeten we het liedje in .m4r slepen vanuit de Finder.

Synchroniseer iPhone

Nu zijn we nog maar een stap verwijderd van het hebben van ons favoriete liedje als ringtone op de iPhone. Verbind uw Apple telefoon met uw Mac of PC. Ga dan naar het onderdeel Ringtones in iTunes en zet in de linkerzijbalk een vinkje naast de vermeldingen Ringtones synchroniseren en Alle ringtones en klik op de knop Toepassen  (rechtsonder). Als u niet al uw aangepaste beltonen wilt synchroniseren, maar alleen degene die u zojuist hebt gemaakt, plaats dan een vinkje naast de vermelding Geselecteerde beltonen en selecteer alleen uw favoriete nummer. We kunnen nu de smartphone loskoppelen. Pak dan de iPhone en ga naar Instellingen. Hier moeten we eerst naar de sectie Geluiden gaan of dan naar de sectie Ringtones. Selecteer in de lijst met nummers die beschikbaar zijn als oproepmelding uw favoriete nummer en u bent klaar.