Oplossing voor industriële IT-monitoring

Dankzij de ondersteuning van gangbare communicatiestandaarden binnen industriële IT-omgevingen en een breed scala aan industriële IT-protocollen kan de PRTG Network Monitor van Paessler nu een holistisch overzicht bieden.

Met behulp van native sensoren voor OPC UA, MQTT en Modbus TCP kan PRTG gegevens uit de fabriek in het monitoringconcept inbrengen. Het resultaat is een holistische benadering van industriële IT-monitoring waarin gegevens van zowel operationele technologie (OT) als de klassieke IT-infrastructuur worden gecombineerd. De verbeteringen voor Industrial IT Monitoring omvatten:

  • Monitoring van Modbus TCP-apparaten in de fabriek zonder de noodzaak van protocolconverters,
  • Ondersteuning van de veelgebruikte industriële interoperabiliteitsnorm OPC UA,
  • Monitoring van de status van Soffico Orchestra,
  • Inzicht in machine-naar-machinecommunicatie in het IoT en op het gebied van industriële IT via de implementatie van het MQTT-berichtenprotocol (inclusief de mogelijkheid om MQTT-brokers en MQTT-statistieken te monitoren en op MQTT gebaseerde meldingen te verzenden).

Paessler is allianties aangegaan met belangrijke spelers op het gebied van industriële IT om de kloof tussen IT en OT te overbruggen. Partners zijn onder meer INSYS icom, fabrikant van smart machinery gateways, en Soffico, leverancier van de Orchestra integratieoplossing. Paessler werkt actief aan de uitbreiding van dit ecosysteem om de mogelijkheden van zijn allround monitoringoplossing PRTG voortdurend uit te breiden.

Daarnaast heeft Paessler zich aangesloten bij de OPC Foundation, een industrieconsortium dat standaarden creëert en beheert voor de open connectiviteit van industriële automatiseringsapparaten en -systemen. Als onderdeel van de gemeenschap beschikt Paessler altijd over up-to-date know-how om de nieuwste Industrial IT-standaarden te implementeren en zijn klanten altijd te voorzien van de nieuwste inzichten in OT- en IT-gegevens.