Wat het is en hoe Firefox Focus werkt

Firefox heeft gewerkt aan een nieuwe webbrowser, Focus genaamd, die alle site trackers blokkeert, de privacy van de gebruiker beschermt en zeer eenvoudig te gebruiken is

In 2016 heeft Firefox een nieuwe, en vrij unieke, browser voor iOS gemaakt, Focus genaamd. Na een jaar werk is het platform klaar om ook op mobiele Android-toestellen te worden gebruikt. De browser Focus is gemaakt om de privacy van gebruikers centraal te stellen.

Hoe beschermt Firefox Focus de privacy van Apple- en Android-gebruikers? Simpel, het voorkomt dat een tracker sites in de gaten kan houden. Maar dat is niet alles. U kunt uw zoekgeschiedenis wissen met een enkele tik telkens wanneer u een sessie afsluit. Ook kunt u met een paar eenvoudige klikken het volgen van verschillende websites in- of uitschakelen. En de grafische interface is zeer intuïtief, zodat zelfs een gebruiker zonder speciale kennis het zonder problemen kan gebruiken. Het doel van Firefox was een browser te maken die de privacy beschermt, maar ook heel gemakkelijk in het gebruik is.

Hoe installeer en gebruik ik Firefox Focus

Het installeren van Firefox Focus is heel eenvoudig. We gaan naar de App Store of Google Play Store vanaf onze smartphone, zoeken naar de browser en klikken op Installeren. Op dit punt hoeven we alleen maar op het toepassingsicoon te klikken en Focus te starten om het te proberen. We zullen onmiddellijk opmerken dat Firefox Focus gekenmerkt wordt door een zeer minimalistische interface. Vanuit de centrale zoekbalk kunnen we een URL invoeren of een zoekopdracht uitvoeren. Zodra we een site zijn binnengegaan, aangezien het tracker-blokkeringssysteem trager is dan een normale browser, kunnen we op het menu klikken (de drie puntjes in de rechterbovenhoek) en controleren hoeveel trackers Focus heeft geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat we tijdens onze navigatie niet te veel in de gaten worden gehouden. Op dit punt kunnen we de informatie delen met contacten, dezelfde pagina openen met Mozilla of de blokkade pauzeren. Vergeet niet dat niet alle trackers slecht zijn. Vele dienen alleen om ons browsen persoonlijker te maken.

Opties

In de instellingen kunnen we de taal kiezen of de privacy-controles instellen. Dit betekent dat we kunnen beslissen of we alle trackers willen blokkeren of bijvoorbeeld alleen sociale en analytische trackers. Het is niet aan te raden zogenaamde content trackers te blokkeren, omdat veel sites dan verkeerd kunnen worden weergegeven.