Wat zijn hybride smartwatches

Naast klassieke horloges en smartwatches zijn er ook hybride horloges. Laten we eens kijken hoe ze werken en welke we moeten kiezen op basis van onze behoeften

In de afgelopen tijd hebben we geleerd onderscheid te maken tussen ‘klassieke’ horloges en smartwatches. Hybride horloges zijn minder bekend. Ze zijn een bepaald type smartwatch dat de afgelopen jaren door de grote horlogemakers is gelanceerd: ze zien er aan de buitenkant uit als normale horloges, maar ze hebben een technologisch hart binnenin.

Ze hebben meestal een analoge wijzerplaat, zoals de horloges die we elke dag dragen (hoewel er ook hybride smartwatches met een touchscreen zijn gemaakt), maar ze hebben sensoren in de kast die het aantal stappen, verbrande calorieën en afgelegde afstand bijhouden. Bovendien bieden ze, net als fitnesstrackers, de mogelijkheid om een alarm voor de ochtend in te stellen. Om de door de hybride smartwatch verzamelde gegevens te controleren en sommige instellingen van het apparaat te wijzigen, kunt u de app gebruiken die beschikbaar is voor smartphones en tablets. Hybride horloges zijn de ideale oplossing voor wie technologie wil omarmen, maar oog wil hebben voor design.

Hoe hybride smartwatches werken

Om het hybride horloge met je smartphone te verbinden, moet je Bluetooth gebruiken. Vanuit de applicatie kunt u niet alleen de gegevens controleren, maar ook de knoppen op het horloge instellen om te functioneren. Met de klassieke knoppen op de smartwatchbehuizing kan de gebruiker de muziek veranderen waarnaar hij luistert op zijn smartphone en reageren op meldingen van WhatsApp of sociale platforms.

Welke hybride smartwatch moet ik kopen

Er zijn niet veel hybride horloges op de markt. Niet veel bedrijven hebben in deze nieuwe sector geïnvesteerd en de toestellen lijken op elkaar. De geboden functionaliteiten zijn vrijwel identiek (fysieke activiteit monitoren, meldingen en muziek beheren), het enige dat verandert is het ontwerp  en de prijs. Zoals met alle toestellen het geval is, zijn er verschillende prijsklassen: van de goedkoopste, die rond de 200 euro kosten, tot de allerhoogste. De perfecte keuze bestaat niet, alles hangt af van uw budget en uw smaak.

De verschillen met smartwatches

Het belangrijkste verschil met smartwatches ligt in de toepassingen. Terwijl je in “echte” smartwatches (de Apple Watch bijvoorbeeld) apps kunt downloaden uit de onlinewinkel en ermee kunt werken, kun je in hybride smartwatches geen apps installeren. Ze zijn niet ontworpen om de persoon de mogelijkheid te geven tot interactie met het toestel, maar bieden enkel extra functionaliteiten in vergelijking met de normale horloges die we om onze pols dragen.