LSI lanceert zes gigabit per seconde SAS switch

Fabrikant LSI kondigt de beschikbaarheid aan van de SAS6160 6Gb/s SAS switch. De switch is ontworpen om de functionaliteit van SAS in direct-attached storage (DAS) omgevingen aanzienlijk uit te breiden.

De LSI SAS switch, met overdrachtssnelheden tot zes gigabit per seconde, helpt klanten hun opslagbronnen beter te benutten, storage-eilanden te elimineren en opslagbeheer, backup en upgrades te vereenvoudigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door gedeelde opslagbronnen over meerdere servers en beheer via SAS-zonering. De SAS-switch is ook ontworpen om de connectiviteit te bieden die nodig is voor de ondersteuning van virtuele serveromgevingen, zodat organisaties kunnen profiteren van virtuele migratie met behoud van het beheergemak dat DAS mogelijk maakt.

“De introductie van 6Gb/s SAS-switches biedt kleine en middelgrote bedrijven, maar ook grote organisaties, een eenvoudige, kosteneffectieve en krachtige manier om opslagnetwerkomgevingen te creëren,” aldus Bob Laliberte, senior analist bij Enterprise Strategy Group. “De mogelijkheid om opslag te delen of te poolen tussen verschillende hosts, gecombineerd met een verhoogde connectiviteit zoals een SAS-switch biedt, stelt organisaties in staat om virtuele serveromgevingen en gelaagde opslagoplossingen efficiënter te ondersteunen.”

De SAS6160 is een component met een halve breedte en één unit (1U) voor eenvoudige integratie in bestaande SAS-infrastructuren. De switch bevat 16 niet-blokkerende 4-lane brede poorten met 24 Gb/s SAS-verbindingen per poort en een geaggregeerde bandbreedte van 384 Gb/s. Wanneer JBOD- of RBOD-opslagsubsystemen worden gebruikt, ondersteunt de switch connectiviteit tot 1.000 SATA- en SAS-apparaten.

De switch biedt volledig SAS-domeinbeheer via een ingebedde SAS Domain Manager (SDM) utility. SDM maakt poortconfiguratie en -zonering, firmwarebeheer, diagnostiek en weergave van de SAS-topologie mogelijk, zodat herconfiguratie kan plaatsvinden zonder kabels opnieuw aan te hoeven sluiten of extra hardware nodig te hebben.

Een optionele 1U-behuizing ondersteunt maximaal twee SAS6160-switches, waardoor maximaal 32 SAS 2..0-poorten of high-availability toepassingen mogelijk te maken door twee schakelaars met redundante gegevenspaden te gebruiken.

De LSI SAS6160-switch heeft een adviesprijs van $ 2.495, en de 1U-behuizing kost $ 450 (MSRP).