Wat is Apple TV 4K?

Apple TV 4K is de nieuwste versie van de Apple TV digitale media-ontvanger die films van bronnen zoals Netflix, tv-programma’s, YouTube en andere video’s, live sport en meer kan afspelen op een breedbeeld-tv.

Apple TV 4K is een verbetering ten opzichte van eerdere Apple TV-releases die maximaal 1920 × 1080 pixels aan detail (high definition) boden door het ultra-high-definition 3840 × 2160 beeldformaat te ondersteunen. Apple TV 4K voegt ondersteuning voor hoog dynamisch bereik (4K HDR) toe, evenals het hoogwaardige Dolby Vision-formaat.

Apple TV 4K wordt mogelijk gemaakt door Apple’s tvOS, een besturingssysteem dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de 4e generatie Apple TV (niet te verwarren met de Apple TV 4K) en is aangekondigd op 9 september 2015. tvOS bevat ondersteuning voor Siri, dat toegankelijk is via een knop op de Siri Remote die bij de Apple TV 4K wordt geleverd om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk inhoud te vinden uit verschillende multimediabronnen.

Prijzen en concurrentie voor de Apple TV 4K

De hogere kwaliteit en andere verbeteringen die AppleTV 4K biedt, brengen hogere kosten met zich mee. Terwijl het oorspronkelijke Apple TV-apparaat in de winkel verkocht werd voor $ 99 en de 32GB vierde generatie Apple TV beschikbaar blijft voor $ 149, kost de AppleTV 4K $ 179 met 32GB opslag en $ 199 met 64GB opslag.

Apple TV 4K is aanzienlijk duurder geprijsd dan concurrerende modellen zoals de Amazon Fire TV, Chromecast Ultra en Roku Streaming Stick +, die allemaal 4K HDR-ondersteuning bieden en dat doen voor minstens $ 100 minder dan de Apple TV 4K.