Hoe 3 betaaldiensten deactiveren

Heeft u per ongeluk betaaldiensten geactiveerd op uw 3 nummer? Geen probleem: deactiveren kost u maar een paar seconden

U heeft een sms van uw mobiele provider ontvangen waarin u wordt gewaarschuwd dat uw beltegoed bijna op is. Een nogal vreemd bericht, aangezien u een paar dagen geleden hebt bijgepompt en nog een paar euro over zou moeten hebben. Wanneer je de app opent (of de klantenservice belt), realiseer je je dat je een paar euro moet betalen voor een weekabonnement op een dienst waar je nog nooit van hebt gehoord.

Op internet ontdek je dat dit een betaalde dienst is – ook wel dienst met toegevoegde waarde genoemd – die je waarschijnlijk zonder het te beseffen hebt geactiveerd door op een advertentie in een videogame te klikken of op een banner die plotseling verscheen terwijl je een nieuwsbericht op je smartphone aan het lezen was. Dat is nogal een hoofdpijn, aangezien betaalde diensten (zoals grappen, nieuwsabonnementen, grappige video’s en foto’s, en meer van dit soort diensten) enkele euro’s per week kosten en je telefoonrekening dus zeker zullen doen stijgen.

Als je dus wilt weten hoe je de betaalde diensten van 3 uitschakelt, kunnen wij je helpen. Gelukkig kunnen diensten met toegevoegde waarde in een paar seconden worden gedeactiveerd. En als er minder dan zeven dagen zijn verstreken sinds de activering, kunt u ook een terugbetaling aanvragen voor betaalde diensten die per ongeluk zijn geactiveerd en, om verdere onaangename verrassingen te voorkomen, de betaalde diensten blokkeren. Laten we eens kijken hoe u dat doet.

Premiumdiensten van Three deactiveren

Heeft u net ontdekt dat een of meer abonnementsdiensten actief zijn op uw nummer van Three? Geen probleem: de telefoonmaatschappij biedt u verschillende manieren om in een mum van tijd van diensten met toegevoegde waarde af te komen.

Ten eerste kunt u het door AGCOM opgezette gratis telefoonnummer bellen om betaalde diensten te deactiveren en tegelijkertijd uw geld terug te vragen. Het enige wat u hoeft te doen is 800.44.22.99 bellen, de opgenomen stem volgen en de ongewenste abonnementen uitschakelen. U kunt ook de klantenservice van 3 bellen, met een telefonist spreken en vragen of ze ongewenste diensten die per ongeluk zijn geactiveerd, willen deactiveren.

Als u op zoek bent naar een snellere oplossing zonder te hoeven bellen, kunt u gebruikmaken van de My3-app of het Klantencentrum op www.tre.it. In het eerste geval moet u de app downloaden op uw toestel (hij is beschikbaar in zowel de App Store als de Google Play Store), inloggen met uw profielgegevens (of er een aanmaken, als u er geen hebt) en wachten tot de interface geladen is. Klik dan op het hamburger menu icoon (dat met de drie parallelle horizontale lijnen), kies Opties en Actieve Diensten en dan Abonnementsdiensten. Op de website klikt u op de link Klantenzone rechtsboven op het scherm, voert u uw gegevens in de velden in het midden van het scherm in en wacht u tot uw persoonlijke profiel is geladen. Klik nu op de menuoptie Profiel en kies onderaan Actieve diensten: van hieruit krijgt u toegang tot de lijst van actieve abonnementen, die u naar wens kunt beheren.

Hoe vraagt u terugbetaling van ongewenste diensten van Three

Zoals we in het begin al zeiden, kunt u, als er minder dan zeven dagen zijn verstreken sinds de activering van het abonnement, terugbetaling vragen van de bedragen die van uw resterende beltegoed zijn afgetrokken. U kunt dit doen door het gratis nummer 800.44.22.99 van AGCOM te bellen en te vragen om met een medewerker van de klantenservice te spreken, of door rechtstreeks naar het nummer 133 te bellen, contact op te nemen met een medewerker en te vragen om de terugbetalingsprocedure te activeren.

Hoe 3 blokkeren

Nadat u de diensten hebt gedeactiveerd en om terugbetaling hebt gevraagd, is het raadzaam om de blokkering van VAS-diensten te activeren, om onaangename verrassingen in de toekomst te voorkomen. De eenvoudigste manier om dit te doen is de klantendienst op 133 te bellen, met een operator te spreken en te vragen om de sms-barring te activeren: zodra u een bevestigingsbericht hebt ontvangen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over frauduleuze reclamebanners en VAS-diensten.