Hoe een ongevraagd betaald abonnement deactiveren

Agcom heeft een gratis nummer geactiveerd waarmee u op uw smartphone kunt controleren of er ongevraagde abonnementen zijn: zo werkt het

Iedereen is het minstens één keer overkomen dat er een ongevraagde dienst op zijn smartphone werd geactiveerd en dat er een paar euro van zijn telefoontegoed werd afgetrokken. Helaas gebeurt dit maar al te vaak: alleen al door per ongeluk op een reclamebanner te klikken of een webpagina te openen, wordt een abonnement geactiveerd. Naast de mogelijkheid om sms-blokkering in te schakelen, een instrument dat elke poging van fraudeurs om ongevraagde diensten te activeren blokkeert, is er nu ook één gratis nummer waarmee u kunt nagaan of u betaalde abonnementen op uw rekening hebt staan. De dienst wordt rechtstreeks aangeboden door AGCOM, dat een einde tracht te maken aan deze oneerlijke en zeer hinderlijke praktijk. Het gratis nummer 800 44 22 99 is zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar en is de eenvoudigste manier om ongevraagde diensten te deactiveren: zo werkt het.

Hoe blokkeer ik de activering van ongevraagde diensten

Als u een tekort van 5-6 euro op uw telefoonrekening opmerkt, kan dat te wijten zijn aan een ongevraagde dienst die frauduleus is geactiveerd terwijl u op internet aan het surfen was. Wat kunt u doen om de ongevraagde dienst te controleren en eventueel te deactiveren en uw geld terug te krijgen? Het is heel eenvoudig, u belt gewoon het gratis nummer 800 44 22 99, een nieuwe dienst die door AGCOM is gelanceerd om gebruikers te helpen ongevraagde abonnementen te blokkeren.

Het gebruik ervan is heel eenvoudig. Bel gewoon het gratis nummer, dat 24 uur per dag bereikbaar is, en een automatische stem controleert of er geen ongevraagde abonnementen zijn. Als een betaalde dienst wordt aangetroffen, kunt u vragen om de onmiddellijke deactivering ervan en ook om terugbetaling door uw telefoonmaatschappij.

Wat is sms-barring

Dit type dienst wordt meestal aangeboden via sms of mms. Daarom bieden telefoonmaatschappijen de gebruikers de mogelijkheid sms-barring te activeren, een middel dat betaalde abonnementen in de kiem smoort. Om de activering van de sms-blokkering aan te vragen, belt u gewoon de klantendienst van uw operator of gaat u via de app naar uw privégedeelte.