Hoe controleer je je ho. mobiele tegoed

Vodafone’s virtuele operator laat je toe om je resterende tegoed te weten te komen door te bellen, via de app of vanop de website.

Als u een simkaart van ho. mobile hebt, weet u dat wanneer uw beltegoed bijna op is, de operator u een sms-bericht stuurt om u te waarschuwen dat u uw tariefplan niet meer kunt verlengen. Het kan echter gebeuren dat het sms-bericht wordt verzonden terwijl uw smartphone geen ontvangst heeft of dat u zich gewoon niet realiseert dat u het hebt ontvangen. Dit kan betekenen dat je uiteindelijk geen geld meer op je rekening hebt staan en niet meer kunt surfen of bellen.

Daarom is het de moeite waard om je ho. mobile beltegoed van tijd tot tijd te controleren, zodat je de situatie in de gaten kunt houden en kunt voorkomen dat je zonder geld (en zonder plan) komt te zitten. Als u zich afvraagt hoe u achter uw resterende Ho. mobiele tegoed komt, zijn er verschillende manieren om dit te weten te komen. Met de virtuele operator van Vodafone kunt u nagaan hoeveel geld u nog hebt met een telefoontje of, als u meer details wilt weten, met het ho. app (beschikbaar voor zowel Android als iPhone) of de officiƫle website van de operator.

Hoe komt u uw resterende beltegoed te weten met uw telefoon

Om uw resterende beltegoed te weten te komen, belt u 4.21.21 en wacht u enkele ogenblikken tot de ingesproken stem opneemt.

Hoe komt u erachter hoeveel beltegoed u nog over hebt met de app

Download de ho. app op uw mobiele apparaat (zoek hem in de App Store voor iPhones of in de Play Store voor Android-apparaten) en u kunt zien hoeveel beltegoed u nog hebt, hoeveel gigabytes u nog over hebt op uw datadrempel en hoe u uw account wilt beheren. Vanuit de app kunt u onder andere ook uw simkaart opwaarderen als uw beltegoed op is.

Hoe kom ik achter uw resterende beltegoed op internet

Het laatste alternatief om achter uw resterende beltegoed te komen, is via de website van de operator. Het enige wat u hoeft te doen is op de link “Aanmelden” rechtsboven te klikken, uw profielgegevens in te voeren en te wachten tot de interface geladen is. Hier kunt u ook zien hoeveel geld er nog op uw kaart staat, wat de status van uw verbruiksdrempels is en uw nummer opwaarderen als uw beltegoed op is of niet genoeg is om uw tariefplan te vernieuwen.