De 6 beste wandel- en trekking-apps voor de zomer

Apps voor wandel- en trekkingliefhebbers stellen je in staat je locatie te geo-localiseren en je ervaringen te delen op sociale media

Met de komst van het zomerseizoen krijgen wandel- en trekkingliefhebbers nieuwe mogelijkheden om hun hobby in de praktijk te brengen. Natuurlijk is het vinden van routes, het vastleggen ervan en het organiseren van je rugzak niet eenvoudig, maar apps kunnen te hulp schieten.

De wandel-apps van tegenwoordig bieden vele diensten. De basis is natuurlijk GPS-navigatie, waarmee beginners en liefhebbers kunnen voorkomen dat ze tijdens het wandelen verdwalen. Met veel van de apps in de Google Play Store en App Store kunt u uw ervaringen direct delen op sociale netwerken. In veel berg- of kustgebieden is de telefoonontvangst niet altijd even efficiënt, om nog maar te zwijgen van het batterijverbruik. Alle aspecten die de gebruiker de mogelijkheid ontnemen om in geval van nood hulp in te roepen. Dit is waar trekking- en wandel-apps om de hoek komen kijken.

Oruxmaps

Oruxmaps is een navigatie-app, d.w.z. om de juiste koers te houden tijdens fysieke activiteit. Oruxmaps is een van de populairste apps voor wandelaars die het Android-besturingssysteem gebruiken. De reden voor het succes is de functionaliteit en het gebruiksgemak. Dit maakt de app nuttig voor zowel ervaren als beginnende wandelaars. In de app is een archief van kaarten opgeslagen, maar u kunt gemakkelijk nieuwe routes uploaden of rechtstreeks van het net downloaden. Er is de mogelijkheid om een track te volgen en zelfs een geolocatie van een bepaald punt met een foto.

GPS KIT

GPS KIT is een van de beste iOS apps voor navigatie. Het succes van de T-app is te danken aan het enorme aantal kaarten in de database. Er zijn zoveel kaarten in de database dat het nauwelijks nodig is nieuwe routes te laden. De registratie van tracks en waypoints (ook fotografische) is ook interessant. Een van de belangrijkste functies is de functie waarmee u een deel van een kaart kunt opslaan voor offline gebruik. Hiermee kunt u een deel van een kaart opslaan voor offline gebruik, zodat uw smartphone tijdens de reis niet te veel stroom verbruikt.

WIKILOC

Deze app is gekoppeld aan een van de populairste websites voor liefhebbers van avontuur en trektochten, waar gebruikers kaarten, informatie en advies over routes en routes met elkaar delen. Dankzij Wikiloc zijn er miljoenen wegen en paden beschikbaar die u met een druk op de knop kunt verkennen. Het is beschikbaar op zowel iOS- als Android-smartphones. Het enige minpunt zijn de kosten. De officiële versie is gratis, maar zonder de betaalde functies is hij veel minder efficiënt dan de andere hierboven genoemde.

My Tracks

My Tracks is rechtstreeks door Google ontwikkeld. Het biedt verschillende functies: registratie van de afgelegde route, analyse van de meest voorkomende statistieken zoals afstand, snelheid en tijd in beweging. Er is ook de mogelijkheid om routes op te slaan en ze te delen op sociale netwerken. U kunt ook waypoints uitzetten en tracks importeren uit een extern geheugen. Het probleem is dat je de kaarten niet offline kunt bewerken en dat je alleen Google maps kunt gebruiken, geen alternatieve kaarten. Kortom, het is een klassieke app voor nieuwelingen die in het begin niet al te veel eisen stellen.

Barometer Reborn

Als weer-apps niet nauwkeurig genoeg zijn naar uw smaak, kunt u een barometer-app gebruiken. Zo kunt u de weersveranderingen in real time controleren. De app in kwestie is zeer betrouwbaar, en wordt aanbevolen voor een pool van ervaren gebruikers.

Georesq

Dit is een belangrijke app die is ontwikkeld in samenwerking met de Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico (CNSAS) om maximale veiligheid te garanderen voor mensen wanneer zij gaan wandelen, in de bergen en daarbuiten. Hoe kan een app ons redden? Eenvoudig gezegd kunnen diensten als deze uw positie bepalen en uw bewegingen volgen, en vooral in geval van moeilijkheden een alarm met geodetische coördinaten naar de stations van de Soccorso Alpino sturen. De voornaamste beperking van deze toepassing is dat de alarmdienst afhankelijk is van het telefoonsignaal.