Hoe deactiveer je PosteMobile betaalde diensten

Loopt je PosteMobile tegoed op door diensten met toegevoegde waarde? Ontdek samen met ons hoe u ze kunt uitschakelen en blokkeren

Een paar minuten geleden ontving u een vreemde SMS op uw PosteMobile nummer. Het bericht, dat afkomstig is van een nummer dat je niet hebt geregistreerd, vertelt je dat je een betaald abonnement hebt geactiveerd om nieuws te ontvangen, ringtones te downloaden of grappige foto’s en video’s te bekijken, tegen betaling van een paar euro per week.

Dat is nogal vreemd, aangezien je je niet kunt herinneren dat je ooit zoiets hebt aangevraagd. Maar het is een gemakkelijk mysterie om op te lossen: misschien klikte je op een banneradvertentie in een spel of opende je een link die je via sms ontving zonder het te beseffen, en daar sta je dan met een betaalde dienst geactiveerd op je PosteMobile-nummer. U hoeft echter niet in paniek te raken: gelukkig is het deactiveren van betaalde diensten van PosteMobile vrij eenvoudig en duurt het bovendien maar enkele tientallen seconden. In de volgende paragrafen zullen we uitleggen hoe u ze kunt deactiveren en hoe u betaalde diensten op uw PosteMobile kaart kunt blokkeren, zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Deactiveer PosteMobile betaalde diensten

Heeft u onlangs de sms ontvangen waarin u wordt gewaarschuwd over de activering van diensten met toegevoegde waarde op uw mobiele telefoon? Neem dan een paar minuten de tijd en laten we eens kijken hoe je het kunt deactiveren. U kunt bijvoorbeeld het gratis nummer 800.44.22.99 van AGCOM bellen, dat u in staat zal stellen uw doel te bereiken via een geautomatiseerde procedure. Een opgenomen stem zal de telefoon beantwoorden en u in een paar seconden door het deactiveringsproces loodsen. Nadat gecontroleerd is of er inderdaad actieve abonnementen zijn, zal gevraagd worden of je deze wilt deactiveren of dat je contact op wilt nemen met de klantenservice van PosteMobile. Kies uiteraard voor de eerste optie en wacht tot u een bevestigings-sms ontvangt van de operator.

U kunt de PosteMobile VAS-diensten ook uitschakelen door het servicecentrum van de virtuele operator te bellen of door naar uw persoonlijke gedeelte van de PosteMobile-website te gaan.

Blokkeer PosteMobile betaalde diensten

Om geen zorgen te hebben, raden wij u aan de blokkering van PosteMobile VAS-diensten te activeren. In vakjargon heet de procedure SMS-barring: u moet het servicecentrum van de telefoonmaatschappij bellen en vragen om activering van deze dienst. U kunt ook een schriftelijk verzoek (via dit formulier) sturen naar een van de volgende adressen:

– Casella Postale 3000, 37138 Verona

– 800 242 626

[email protected]

Om terugbetaling te vragen voor betaalde PosteMobile-diensten

Na de “voorjaarsschoonmaak” van uw SIM-kaart kunt u contact opnemen met de virtuele operator om terugbetaling te krijgen voor het bedrag dat u hebt uitgegeven aan ten onrechte geactiveerde abonnementsdiensten. U kunt hiervoor ofwel het gratis nummer 800.44.22.99 van AGCOM bellen en vragen om met de medewerkers van de klantendienst te spreken, ofwel rechtstreeks 160 bellen en aan de persoon die u te woord staat, uitleggen wat er is gebeurd.