Hoe uw iPhone scherm te vergrendelen en te ontgrendelen

Lees deze uitgebreide gids waarin wij u leren hoe u het iPhone schermvergrendeling kunt instellen. Ontdek nu hoe u uw gegevens op uw Apple smartphone kunt beschermen!

U geeft om uw privacy en wilt voorkomen dat iemand op uw smartphone kan snuffelen, met onze gids leren we u precies hoe u het iPhone-scherm kunt vergrendelen en ontgrendelen, zodat uw iPhone altijd veilig is. Je weet het misschien niet, maar je kunt je Apple smartphone zowel op afstand als lokaal vergrendelen.

Remote iPhone Screen Lock

Bent u uw iPhone bij een vriend thuis of op kantoor vergeten en wilt u hem vergrendelen zodat niemand in uw smartphonegegevens kan gluren? Om het scherm van je iPhone op afstand te vergrendelen, maak je vanaf je computer verbinding met iCloud.com en meld je je aan met je Apple ID. Klik vervolgens op het pictogram Zoek iPhone, voer je Apple ID opnieuw in en na een paar seconden verschijnt de Apple Maps-kaart.

Klik nu op Alle apparaten en klik in het menu dat verschijnt op de naam van je apparaat. Ziet u een groene stip naast de naam van uw iPhone? Dat is een goed teken – je hebt de telefoon gelokaliseerd en kunt hem vergrendelen. Als u uw smartphone echter niet kunt lokaliseren, kunt u het scherm niet vergrendelen. Denk eraan dat uw telefoon niet kan worden gevonden als deze is uitgeschakeld of niet met internet is verbonden.

Wanneer u uw iPhone op de kaart hebt gevonden, klikt u op het pictogram Verloren modus in de rechterbovenhoek. Volg dan de aanwijzingen die op het scherm verschijnen. U zult zien dat het heel eenvoudig is, u hoeft alleen maar een telefoonnummer in te voeren, een ontgrendelingscode in te stellen en vervolgens een persoonlijk bericht. Als u klaar bent, drukt u op de knop Voltooien. Om uw iPhone op afstand te vinden en te vergrendelen, kunt u ook de app Zoek iPhone gebruiken, die beschikbaar is voor apparaten die in Cupertino zijn gemaakt.

Hoe vergrendel je het iPhone-scherm met de ontgrendelingscode

Nu gaan we kijken hoe je het iPhone-scherm kunt vergrendelen in het geval je vergeten bent de ontgrendelingscode in te stellen toen je je telefoon instelde nadat je hem had gekocht. Tik eerst op het tandwielpictogram om de instellingen van de iPhone te openen en selecteer vervolgens Touch ID en code in het scherm dat verschijnt.

Tik vervolgens op Code inschakelen en typ twee keer de 6-cijferige code die wordt gebruikt om het scherm van de iPhone te vergrendelen. U hebt ook de mogelijkheid om een ontgrendelingscode van 4 cijfers te creƫren of een ontgrendelingswachtwoord in te stellen dat bestaat uit cijfers, letters en speciale tekens. Klik op Code Options en kies Custom Alphanumeric Code of 4-Digit Numeric Code uit het menu dat verschijnt. Typ vervolgens de code of het wachtwoord in, kopieer deze naar het volgende scherm en u bent klaar.

Vergrendel iPhone-scherm met Touch ID

Laten we eens kijken hoe u het iPhone-scherm kunt vergrendelen met Touch ID. Met dit systeem kunt u het scherm van uw telefoon eenvoudig vergrendelen met uw vingerafdruk. Ga naar de instellingen van uw iPhone door op het tandwielpictogram te drukken, selecteer Touch ID en code in het scherm dat verschijnt en voer de ontgrendelingscode van uw telefoon in.

Als de optie iPhone ontgrendelen niet is ingeschakeld, zet u de schakelaar voor iPhone ontgrendelen op AAN. Tik vervolgens op Vingerafdruk toevoegen en volg de aanwijzingen om uw vingerafdrukherkenning in te stellen. Plaats vervolgens uw vinger op de home-knop van uw telefoon en wanneer u de woorden Adjust grip op het scherm ziet, pakt u uw iPhone op en plaatst u uw vinger opnieuw op de home-knop.

Het iPhone-scherm ontgrendelen

Als je het zat bent om steeds de code in te typen of Touch ID te gebruiken als je je telefoon wilt gebruiken, kun je altijd het iPhone-scherm ontgrendelen. Hoe doe je dat? We zullen het je laten zien! Zoals altijd moet u de instellingen openen door op het tandwielpictogram te tikken, vervolgens Touch ID en Code te selecteren en uw PIN in te voeren. Tik in het scherm dat verschijnt op Code uitschakelen en tik op de knop Uitschakelen om de bewerking te bevestigen.

Nu hoeft u de code niet meer in te voeren om uw iPhone te gebruiken. Wil je Touch ID ook verwijderen? Geen probleem, het proces is heel eenvoudig. Open de instellingen door op het met een tandwiel gemarkeerde pictogram te drukken en tik op Touch ID en code. Op dit punt hoeft u alleen maar het vinkje naast Ontgrendelen iPhone te verwijderen om het gebruik van vingerafdrukken uit te schakelen. Nu weet je hoe je het scherm van je iPhone kunt vergrendelen en ontgrendelen wanneer je maar wilt om de gegevens op je telefoon te beschermen.

Heb je genoeg van je gebruikelijke iPhone? Overweeg de aanschaf van een nieuw toestel dankzij de afbetalingsregelingen van mobiele telefoonexploitanten: