Hoe maak je meer Stories op Instagram

Wil je meer Stories maken op Instagram? De app geeft je de mogelijkheid om tijdelijke foto’s en video’s te plaatsen. Dit is hoe

Stories behoren tot de meest gebruikte en geliefde content door Instagram-gebruikers. Mensen vinden het leuk om ze te bekijken en nieuwe te maken. Hun succes is ook te danken aan de vele functies die het kanaal de laatste tijd heeft toegevoegd: van de mogelijkheid om GIF’s in te voegen, tot het toepassen van allerlei filters en maskers.

Stories maken het mogelijk om tijdelijke video’s en foto’s te publiceren, die maximaal 24 uur beschikbaar blijven voor volgers (tenzij je besluit om ze in je profiel te markeren). Ze worden meestal gebruikt om anekdotes van de dag te vertellen, je mening te geven over een actueel onderwerp, vragen te stellen of met anderen van gedachten te wisselen. Zoals u ziet, is het scala aan mogelijkheden dat Stories bieden zeer breed, zodat het vaak niet voldoende is om er slechts één per dag te publiceren. Wist je dat het mogelijk is om meerdere Stories te maken op Instagram? Je kunt je dagelijkse content verrijken met foto’s, video’s, stickers en alles wat je creativiteit inspireert.

Hoe maak je een Verhaal op Instagram

Om meerdere Verhalen te plaatsen, begin je met de eerste. Om dit te doen, start u de app vanaf uw smartphone of tablet. Ga naar het hoofdscherm, waar je de content en Stories van andere mensen ziet. Linksboven, direct naast de nieuwe Stories die je wilt bekijken, vind je ook je profielfoto met een plusteken (+). Onder de afbeelding vindt u de woorden “Uw verhaal”.

U moet hierop tikken om uw eerste verhaal op Instagram te maken. Dit kan een foto of een video zijn waaraan u een van de vele stickers van de app kunt toevoegen. Als je hebt gekozen voor een video, die langer is dan de ruimte voor een enkele Story, zul je merken dat als je je vinger op de centrale knop houdt, het systeem automatisch een nieuwe Story start. De twee stukken inhoud zullen na elkaar aan uw volgers worden gepresenteerd. Als je na het plaatsen van de eerste Story nog een Story wilt maken, moet je nog een stap uitvoeren.

Meerdere Stories maken op Instagram

Na het plaatsen van je eerste Story van de dag op Instagram, kun je deze bekijken door in Home op de cirkel te tikken die je profielfoto omsluit, of door naar je profiel te gaan en ook daar op de voorbeeldafbeelding te tikken die je hebt gekozen. Als je een Story hebt geplaatst, wordt je profielfoto omgeven door een gekleurde cirkel. Dus als er een cirkel rond de afbeelding staat, kun je nog een Story toevoegen. Je hebt twee mogelijkheden om dit te doen: de eerste is door op het camerasymbool te tikken op het hoofdscherm linksboven, naast het Instagram-logo. De tweede optie is om uw vinger op de profielfoto te houden. De woorden “Nieuwe inhoud toevoegen” zullen verschijnen. Op dit punt kunt u een Story maken, volgens de procedure die u al kent. Ook hier kun je zoveel stickers toevoegen als je wilt of je laten inspireren door de andere functies, zoals die voor het toevoegen van songteksten die Instagram binnenkort beschikbaar zal maken.