Allview presenteert eerste tablet met Intel-processor

De Roemeense fabrikant Allview wil de Viva i8 nog op tijd voor de kerst op de markt brengen. De tablet moet onder meer indruk maken met een batterijduur tot acht uur in gebruik en de Intel Atom-processor Z2580.

De Viva i8 tablet van Allview is 7,2 millimeter dik en weegt 312 gram. Het heeft een 7,9-inch IPS-scherm, maakt gebruik van het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem en heeft naar verluidt een batterijlevensduur tot acht uur bij continu gebruik en tot 19 dagen in stand-by.

Volgens de fabrikant is het hoogtepunt van de Viva i8 de Intel Atom-processor Z2580 (Dual Core), die een kloksnelheid van twee gigahertz heeft. Daarnaast is er de Intel Hyper Threading-technologie, die bedoeld is om de processorcapaciteit efficiënter te gebruiken, aangezien elke processorkern meerdere programmadelen (“threads”) tegelijk kan verwerken. Bovendien verhoogt de Intel HT-technologie de verwerkingscapaciteit van de processor, waardoor de algehele prestaties van multithreaded software worden verbeterd.

De Viva i8 heeft een Power VR 544 MP2 GPU, twee gigabyte RAM en 16 gigabyte intern geheugen. Andere kenmerken zijn een vijf-megapixel hoofdcamera en een twee-megapixel frontcamera, evenals een SIRF GPS-ontvanger. De tablet biedt ook ondersteuning voor meerdere gebruikers en dus tot acht gebruikersprofielen.

De Viva i8 tablet is vanaf begin december verkrijgbaar op de Duitse markt. □