Hoe smartphonegegevens herstellen als je het scherm breekt

Weet je niet hoe je bestanden kunt herstellen van een mobiele telefoon met een beschadigd scherm? Breng deze eenvoudige tips gewoon in de praktijk

De schermen van smartphones zijn steeds helderder en groter geworden, maar tegelijkertijd zijn ze erg kwetsbaar. Eén val en het risico dat het scherm versplintert is zeer groot. Dit is geen klein probleem, want de mobiele telefoon kan onbruikbaar worden. Wat kan er worden gedaan om de gegevens te herstellen?

De snelste en meest logische oplossing zou zijn om het kapotte scherm onmiddellijk te repareren. Juist, maar dat is niet altijd mogelijk. Om verschillende redenen. De mobiele telefoon is tegen de grond geslagen en onherstelbare schade toegebracht, waardoor vervanging van het scherm overbodig is geworden. Er is ook het economische aspect waarmee rekening moet worden gehouden. Soms kunnen de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de mobiele telefoon zelf. Dus hoe herstel je gegevens, zoals foto’s, video’s, berichten en contacten, van een Android smartphone met een vernield voorpaneel? Simpel: u moet kunnen anticiperen, d.w.z. te allen tijde toegang hebben tot al uw bestanden, zelfs wanneer het beeldscherm niet meer werkt. Hoe?

Er zijn verschillende methoden, maar ze komen allemaal op één punt neer: back-up. Het is raadzaam regelmatig een back-up van uw gegevens te maken, bij voorkeur automatisch. Of het nu in de cloud is of op een extern medium, het belangrijkste is dat alles wordt opgeslagen.

Een SD-kaart gebruiken

Laten we beginnen met de SD-kaart. Natuurlijk hebben niet alle toestellen die op de groene stip draaien een microSD-sleuf. Maar degenen die het geluk hebben de kleine opslagkaart te kunnen plaatsen, moeten die gebruiken. De meeste bestanden kunnen worden opgeslagen op de SD-kaart, en Android maakt het gemakkelijk om gegevens over te dragen of op te slaan op de externe opslagschijf. Op die manier kunt u, als het scherm van uw smartphone breekt, de micro SD-kaart gewoon in een ander apparaat plaatsen om uw bestanden terug te halen. Makkelijk, nietwaar?

Cloudopslagdienst

De tweede tip voor het beveiligen van uw bestanden leidt ons natuurlijk naar de cloud. Of uw mobiele telefoon nu een SD-kaartsleuf heeft of niet, de cloud is de beste manier om uw bestanden te beveiligen. Ten eerste zijn de in de cloud opgeslagen gegevens, in vergelijking met de SD-kaart, altijd toegankelijk vanaf elk apparaat. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding. En natuurlijk de juiste toepassingen. De meest populaire zijn Dropbox, One Drive. Bezitters van een Android-toestel kunnen ook gebruik maken van Google, waarmee ze bijna al hun gegevens op het netwerk kunnen opslaan: contacten, foto’s en meer. U kunt bijvoorbeeld Google Foto’s gebruiken voor foto’s en Google Drive voor documenten.

Zorg er dus voor dat u een cloud-app hebt geïnstalleerd op uw Android-toestel; zo niet, open dan de groene robotwinkel en download deze. Log in met een van uw accounts, waarnaar uw gegevens vervolgens worden overgebracht, en begin met archiveren. Welke toepassing u ook kiest, vergeet niet om de back-upfunctie op uw mobiele telefoon in te schakelen. Op deze manier zal het herstellen van gegevens van uw smartphone als het scherm kapot is gemakkelijk zijn en u bovenal tijd en geld besparen.