Tech Data’s Printer Buyer’s Guide biedt meer dan alleen producteigenschappen

Niet alleen de datasheet, maar ook diepgaande details over de aangeboden printers worden door Tech Data in de nieuwe Printer Buyer’s Guide aan haar gespecialiseerde detailhandelpartners verstrekt.

Nieuwe eisen, zoals de integratie in grotere printer- en netwerkomgevingen en de inachtneming van veiligheidsrichtlijnen bij de integratie in LAN/WLAN, bemoeilijken de zoektocht naar de juiste printer. Er moet ook rekening worden gehouden met de mogelijkheden en diensten op het gebied van verzorging, onderhoud en ook leveringen. Een optimale printeromgeving bespaart ook tijd voor zowel gebruikers als beheerders.

Tech Data biedt nu een online portal op www.techdata.de/drucker-kaufberater met alle printers en multifunctionele apparaten van de fabrikanten Brother, Canon, Epson, HP, Kyocera, Lexmark, Oki en Xerox. Meer dan 550 toestellen worden met elkaar vergeleken volgens de individueel door de klant vast te stellen criteria. Deze omvatten criteria zoals:

  • aantal gebruikers,
  • afdrukverhouding van zwart-wit naar kleur,
  • het maandelijks aantal afgedrukte pagina’s, alsmede
  • de soorten toepassingen – afdrukken, scannen, kopiĆ«ren.

Nadat de aankoopadviseur alle specificaties heeft ingevoerd, stelt hij een lijst op met modellen die aan de vereisten van de gebruiker voldoen. Het overzicht toont ook de totale eigendomskosten (TCO = aankoopprijs van printer en verbruiksgoederen). “De indicatie van de TCO vertegenwoordigt een uniek beslissingscriterium dat nog nooit eerder is gepubliceerd of vergeleken”, zegt Oliver Kaiser, Director Endpoint Solutions bij Tech Data.

De geselecteerde printer kan ofwel direct worden besteld via InTouch, het online bestelsysteem van Tech Data, of – als de klant kiest voor een managed print service – wordt de selectie doorgestuurd naar de portal printer4you.com, waar de verkooppartner vervolgens een compleet MPS-contract kan afsluiten.