Peoplefone lanceert webgebaseerde softphone

De Zwitserse VoIP-telecommunicatieprovider breidt zijn aanbod van internettelefonieoplossingen uit met een softphone. De webgebaseerde oplossing past in de “Hosted Version” en is nu ook beschikbaar in Duitsland.

“In veel kantoren, thuiskantoren en mobiele werknemers maakt een softphone-oplossing al lang deel uit van het dagelijks leven,” zegt Felix Pflüger, Managing Director Peoplefone Duitsland. Daarom heeft de Zwitserse VoIP-telecommunicatieprovider een webgebaseerde softphone aan zijn portfolio toegevoegd. In plaats van een fysieke telefoon op het bureau van elke werknemer te plaatsen, kunnen collega’s rechtstreeks bellen vanaf hun eigen computer of notebook. Hiervoor hoeft geen extra software te worden geïnstalleerd. De oplossing maakt gebruik van webRTC-technologie en kan rechtstreeks in de webbrowser worden opgeroepen. Google Chrome en alle Chromium browsers zoals Microsoft Edge, Opera, Brave of Vivaldi worden momenteel ondersteund. Andere browsers zullen volgen.

De softphone heeft veelgebruikte functies, zoals telefoonconferenties met maximaal vijf personen. Hij kan ook worden gebruikt om gesprekken door te verbinden of in de wacht te zetten. Aangezien de oplossing naadloos is geïntegreerd in het virtuele cloud-telefoonsysteem van Peoplefone, is de beschikbaarheid van interne gebruikers zichtbaar via het bezetlampenveld (BLF). Bovendien kunnen een afwezigheidstoets, een doorschakeling en een antwoordapparaat worden ingesteld. Bovendien kunnen gebruikers hun bedrijfscontacten met een muisklik overbrengen naar een adresboek en synchroniseren met hun eigen Office365-contacten.

In Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk is de softphone al sinds het begin van het jaar in gebruik. In Duitsland is het nu ook beschikbaar tegen een toeslag van één euro per gebruiker.