Van het kanaal voor het kanaal

Lenovo zet meer dan 30 CRM-instanties om in een uniform platform: de Lenovo Partner Hub. Partners op het gebied van pc’s, smart devices en datacenters vinden er binnenkort alle informatie over producten, verkoop en marketing. Het kanaal zelf heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de Partner Hub.

De nieuwe wereldwijde Partner Hub is bedoeld om Lenovo’s streven naar meer samenwerking tussen zijn zakenpartners en de verkoopteams van de fabrikant kracht bij te zetten. Het is gericht op partners in zowel de PCSD (PCs and Smart Devices) als de DCG (Data Centre Group) groepen en is bedoeld als een centraal toegangspunt tot hulpmiddelen, hulpbronnen en gepersonaliseerde informatie.

Partner Experience

Het nieuwe portaal is uitgerust met kunstmatige intelligentie en diverse analysefuncties. Het is bedoeld als contactpunt voor verkooppartners om hun bedrijf sneller en efficiënter te laten groeien. Daartoe worden de individuele behoeften, de geografie en de voorgeschiedenis van de partners in aanmerking genomen, zodat passende informatie kan worden verstrekt.

De Lenovo Partner Hub biedt de volgende functies en gegevens:

  • Prijzengine met resellerregistratie
  • Digitale marketinghulp
  • Speciale programma’s en beloningen
  • Prijslijsten en datasheets van producten met verschillende filter- en vergelijkingsopties
  • Aankomende evenementen

Het AI-gebaseerde portaal biedt een personaliseerbaar dashboard voor verkoopprestaties.

Daarnaast vinden partners een gepersonaliseerd dashboard voor verkoopprestaties in het portaal. Dit biedt een momentopname van de verkoopprestaties en het volgen van KPI’s. Het dashboard kan worden aangepast om gemakkelijk toegang te bieden tot leads, productcatalogi, dealregistratie en dealbescherming.

Lenovo geeft ook gedetailleerde instructies over hoe partners deals kunnen registreren, aanbiedingen kunnen maken, bestellingen kunnen plaatsen en volgen, en producten kunnen selecteren en configureren.

Channel Engagement

Oliver Rootsey, Director Sales Channel / SMB GAT bij Lenovo

Volgens de fabrikant hadden Duitse en Europese partners een zeer grote rol in de ontwikkeling van de Partner Hub en werden ze al vroeg bij de planning en het ontwerp betrokken tijdens de EMEA Partner Innovation Council. Het evenement werd tijdens de ontwikkeling van de Partnerhub tweemaal per jaar gehouden om de deelnemende partners te informeren over de voortgang en om hun impulsen en wensen te verwerken. De deelnemers aan de raad bestonden uit distributeurs en wederverkopers uit Europa. Voor hen waren een intuïtieve portaalnavigatie en een hoge snelheid van de processen van bijzonder belang. Het was ook belangrijk dat het portaal in staat is te leren en dat de via de Partner Hub verkregen gegevens op intelligente wijze worden gebruikt. Bovendien moet alle inhoud worden geïntegreerd in een één-Lenovo-aanpak, ongeacht de bedrijfseenheden van de gebruikers. “De Lenovo Partner Hub biedt onze zakenpartners een verbeterde ervaring, een hogere productiviteit en een hogere verkoopsnelheid – ontworpen om hun zaken drastisch te versnellen. Het nieuwe portaal getuigt van Lenovo’s engagement op lange termijn voor het succes van onze partners en is een mijlpaal op onze weg naar digitale transformatie,” zegt Oliver Rootsey, Director Sales Channel / SMB GAT bij Lenovo.

De Partner Hub zal in eerste instantie worden opgezet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en Noord-Amerika. In de komende maanden zullen nog meer internationale locaties in gebruik worden genomen.