De Fujitsu Cloud arriveert in het kanaal

Fujitsu ziet de toekomst in het koppelen van cloud, hardware en solution business. Channelbaas Louis Dreher legt uit welke rol Fujitsu-partners hierin moeten spelen.

ITB: Nu komt de K5 Cloud eindelijk op gang als aanbod voor uw kanaal. Wat onderscheidt K5 van andere publieke clouds?

Dreher: De Fujitsu Cloud K5 vertrouwt consequent op open source en is gebaseerd op OpenStack. Hierdoor wordt de zogenaamde vendor lock-in vermeden en wordt integratie en gezamenlijk beheer met andere systemen en cloud-aanbiedingen aanzienlijk vergemakkelijkt. Bovendien kan de rekenkracht uitsluitend van Duitse datacentra worden betrokken. Bovendien is het leveringsmodel uniek in vijf verschillende varianten – public, virtual private hosted, dedicated, dedicated on-premise en private cloud op basis van Primeflex Integrated Systems. Vooral ons private cloud-aanbod is bijzonder interessant voor onze partners. Door hun gemakkelijke schaalbaarheid en prestaties vormen onze Primeflex-systemen de ideale basis voor een private cloud-infrastructuur. Met de Fujitsu Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) kunnen partners de cloud professioneel beheren en uitbreiden met belangrijke componenten. Hiertoe behoren marktplaatsen waar zij hun clouddiensten klantspecifiek kunnen aanbieden, klantspecifieke prijsstelling en multi-cloudbeheer door de integratie van bijvoorbeeld Azure en Amazon Web Services.

ITB: Hoe bereidt Fujitsu partners voor op de cloud business en welke distributeurs zijn hierbij betrokken?

Louis Dreher is Senior Director Channel Managed Accounts Duitsland bij Fujitsu en is verantwoordelijk voor het kanaal en de business met klanten in het middensegment van de markt.

Louis Dreher is Senior Director Channel Managed Accounts Duitsland bij Fujitsu en is verantwoordelijk voor het kanaal en de business met klanten in het middensegment van de markt.

Dreher: “Om ervoor te zorgen dat onze channelpartners klaar zijn voor het onderwerp cloud, hebben we de certificering “Select Expert Hybrid Cloud” opgenomen in ons uitgebreide trainingsprogramma en ondersteunen we zo onze partners bij het ontwikkelen van nieuwe competenties rondom cloud en hybride IT. Momenteel worden de eerste gesprekken gevoerd met distributeurs zoals Also over de distributie van K5.

ITB: En de andere Fujitsu-distributeurs Bytec, Ingram Micro en Api?

Dreher: Wij zijn uiteraard voortdurend in gesprek met alle distributeurs. Gezien het gestaag groeiende belang van cloud- of hybride IT-infrastructuren, zullen deze onderwerpen een belangrijkere pijler van onze channelportfolio worden. Maar distributeurs zullen in de toekomst niet alleen cloud-modellen verkopen. Integendeel, de klassieke handel in hardware en oplossingen zal een belangrijke plaats blijven innemen, aangezien elke onderneming een deel van haar gegevens intern zal blijven opslaan op krachtige hardware. Op het Fujitsu Forum in München zullen wij daarom ook nieuwe servers en geïntegreerde systemen presenteren. Bovendien zullen wij onze partners een voorproefje geven van ons toekomstige Storage on Demand-aanbod, dat een extra verkoopmodel opent met de mogelijkheid van diensten met toegevoegde waarde.

ITB: Een belangrijk deel van Fujitsu’s activiteiten voor uw partners bestaat nog steeds uit client computers. Wat is de weg hierheen?

Dreher: We hebben een uitgebreide klantenportefeuille die we voortdurend bijwerken als onderdeel van onze roadmap. In München zullen we de volgende generatie apparaten presenteren. Daarnaast zullen we toekomstgerichte werkplekoplossingen presenteren, waaronder systemen die moderne ‘shared desk’-scenario’s ondersteunen, en een blik in de toekomst werpen, bijvoorbeeld de draadloze werkplek.

>