Circuit komt naar het kanaal

Unify’s communicatieplatform Circuit wordt nu ook via het kanaal verkocht. Gespecialiseerde dealers en systeemhuizen kunnen er geld mee verdienen via twee verschillende marketingmodellen.

Unify breidt zijn channelbusiness verder uit en verkoopt het cloudgebaseerde Circuit-communicatieplatform nu in meer dan 30 landen via partners. Zij kunnen Circuit aan hun klanten verkopen via twee verschillende marketingmodellen: het “Referral Model” en het “Extended Agent Model”.

Twee marketingmodellen

In beide benaderingen kunnen resellers Circuit aan klanten verkopen als Software-as-a-Service (SaaS) met relatief lage implementatiekosten. In het doorverwijsmodel bieden resellers de Circuit-oplossing aan hun bestaande en nieuwe klanten aan, genereren zij gekwalificeerde leads en verwijzen zij hen door naar Unify. Hun waardecreatie bestaat dus uit de doorverwijzing.

Unify-partners kunnen deelnemen aan de Circuit-activiteiten.

Het Extended Agent Model stelt wederverkopers in staat om zelfstandig aanbiedingen te doen en orders aan te nemen. In deze variant beheert de partner de zakelijke relatie met de klant namens Unify. De toegevoegde waarde gaat dus verder dan de bemiddeling en omvat ook verdere klantenservice.

Specialisatie in het partnerprogramma

Met Circuit voegt Unify nog een specialisatie toe aan haar kanaalprogramma. Naast “OpenScape Business”, “OpenScape 4000” en “OpenScape Voice”, is het de vierde Unify business area voor het kanaal. Circuit vereist ook certificering nadat de partner heeft besloten tot een van de verkoopmodellen. Dit geldt zowel voor resellers die al in het partnerprogramma zitten als voor nieuwe Unify resellers. De vereiste kwalificatie kan online worden afgerond en neemt slechts ongeveer anderhalf uur in beslag, stelt het bedrijf.

Achtergrond

Unify’s Circuit-platform maakt communicatie via spraak en video, documentuitwisseling en -bewerking in realtime mogelijk. Het platform brengt ook bestaande toepassingen samen in één overzicht. Volgens de provider gaat het om het verbinden van “mensen, inhoud en bedrijfsprocessen”.

“Het creëren van extra inkomstenstromen voor onze wederverkopers is het belangrijkste doel van ons partnerprogramma”, aldus Jon Pritchard, executive vice president van wereldwijde kanalen bij Unify. “De verkoop van Circuit is een gemakkelijke instap in de SaaS-omgeving en opent tegelijkertijd mogelijkheden om verdere gesprekken met klanten te voeren over de voordelen van Circuit en een betere teamsamenwerking”, aldus Pritchard.