3 tv-series die je niet mag missen als je Lost leuk vond

Als je op zoek bent naar een tv-serie zoals Lost, zijn hier drie niet te missen alternatieven

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia Wetenschapsjournalist

Afgestudeerd in astrofysica, wetenschapsjournalist en SEO-contentredacteur, schrijft ze over technologie voor online en gedrukte tijdschriften. In 2020 trad ze in dienst bij Libero Tecnologia

Lost was een Amerikaanse tv-serie die miljoenen fans had, geliefd was over de hele wereld en door zowel publiek als critici werd beschouwd als een van de beste tv-series aller tijden. De belangrijkste maker J.J. Abrams, in samenwerking met Damon Lindelof en Jeffrey Lieber, creëerde in 2004 een cult-serie.

Lost vertelt het verhaal van een groep overlevenden van een vliegtuigongeluk die verdwaald raken op een mysterieus zuidelijk eiland in de Stille Oceaan. Elke aflevering speelt zich af op het eiland, als hoofdvertelling; dit wordt geflankeerd door een hele reeks flashbacks, bijna een parallelle vertelling die het verhaal van een of meer personages uitdiept. De filosofische, wetenschappelijke en religieuze elementen worden gecombineerd met het bovennatuurlijke. De eerste serie werd bekeken door 16 miljoen mensen en de laatste door 11 dit valideert het succes van Lost.

Twin Peaks de tv-serie die de jaren negentig veranderde

David Lynch en Mark Frost creëerden in de jaren negentig een cult-tv-serie die een revolutie teweegbracht in de dramathriller en miljoenen kijkers over de hele wereld naar het scherm lokte om één enkele vraag te beantwoorden: Wie heeft Laura Palmer vermoord?

Twin Peaks heeft de grote verdienste gehad dat het vele latere series heeft beïnvloed, zoals Lost zelf, True Detective, X Files of Black Mirror.

Het speelt zich af in een fictief bergstadje en vertelt het verhaal van de ontdekking van het lichaam van Laura Palmer en andere meisjes, waarbij langzaam veel geheimen worden ontrafeld van de ogenschijnlijk rustige inwoners van Twin Peaks.

Dark: The Secrets of Widen

Twee kinderen worden in 2019 vermist in Widen, een klein Duits stadje. Na de verdwijning van de eerste jongen begint de politie een onderzoek, maar er doen zich vreemde en schilderachtige verschijnselen voor: de dood van talrijke vogels en elektrische impulsen die stroomstoten opwekken. Oudere bewoners herinneren zich hoe dit alles 33 jaar geleden al gebeurde, vlak voor de verdwijning van Mads Nielsen, een 13-jarige jongen wiens spoor op mysterieuze wijze was verdwenen.

In Dark is de plot gebaseerd op het principe van zelfconsistentie: sommige personages kunnen door de tijd bewegen, maar ze zijn niet in staat hun verleden of dat van anderen te veranderen: ze zijn voorbestemd.

Sense8: One Mind in Different Bodies

Sense8 is een tv-serie gemaakt door Lana en Lilly Wachowski, de makers van het gigantische Matrix. De zussen Wachowski hebben een intrigerende en tegendraadse sciencefictionserie gecreëerd.

In 8 delen van de wereld beginnen 8 vreemden, Sense8, zich met elkaar verbonden te voelen. In elke aflevering zal hun band sterker worden en zullen ze ontdekken dat ze verstandig zijn. Zij kunnen elkaar helpen door gebruik te maken van hun buitenzintuiglijke vermogens, als superkrachten, ook al bevinden zij zich in ver van elkaar verwijderde delen van de wereld. Sense8 is een ode aan de diepste empathie: een reis naar telepathie, intrigerend en mysterieus.