Jeremy Clarkson, nieuwe Amazon-serie van Top Gear-bedenker

De nieuwe realityshow speelt zich af op de nieuwe boerderij van de presentator, getest door het plattelandsleven. Hier is wanneer het uitkomt en waar het over gaat.

Jeremy Clarkson bereidt zich voor om een nieuwe show op Amazon te presenteren. Geen auto’s, geen dragraces, maar veel platteland en boerderijleven. De titel van de nieuwe show is Clarkson’s Farm. Na jaren Top Gear te hebben gepresenteerd, maakt de presentator een belangrijke verandering in het format.

Het idee kwam nadat hij een boerderij van 1.000 hectare buiten de stad had gekocht, een plek geïsoleerd van de wereld en vol moeilijkheden, althans voor de presentator die niet gewend is aan dat soort leven. De reality show toont het laatste jaar van het leven van de presentator, als een onwaarschijnlijke boer in Groot-Brittannië. In januari daagde een andere beroemde presentator, Richard Hammond, zichzelf en zijn grenzen uit op een onbewoond eiland in The Great Escapists. Nu is het Clarkson’s beurt om te proberen te overleven ver van comfort en luxe. Zijn nieuwe reality show is een andere omgeving dan die hij gewend is. De show werd in 2020 door Amazon aangekondigd, maar heeft pas de afgelopen maanden vorm gekregen en bereidt zich nu voor op het streamingplatform.

Jeremy Clarkson: waar de nieuwe show over gaat

Clarkson kocht een grote boerderij om te runnen met zijn team van boeren kort voordat de pandemie uitbrak. De nieuwe show werpt een blik op zijn leven in een nieuwe wereld van geïrrigeerde velden, zaaien, hooi persen en oogsten. Natuurlijk heeft Clarkson ook in deze show geen concessies gedaan aan zijn stijl – hij heeft een Lamborghini-tractor gekocht om mee te werken.

De Amazon-serie volgt de journalist en presentator terwijl hij het moeizame proces doorloopt om te leren hoe hij zijn nieuwe boerderij moet runnen. Hij wordt alleen geholpen door zijn collega-boeren. Aflevering na aflevering toont de vaardigheden die nodig zijn om op het platteland te werken. Je moet een beetje wetenschapper zijn, een sjamaan, een boekhouder, maar ook een verloskundige, een herder, een tractorbestuurder en nog veel meer.

Elk succes is een ongelooflijke sensatie, maar er zijn natuurlijk ook mislukkingen, want de natuur is moeilijk te voorspellen en te beheersen, vooral voor de onervarenen. Vervolgens worden de mislukkingen getoond, die zeer zware emotionele gevolgen hebben voor Jeremy en zijn team. De presentator treedt uit zijn comfortzone, leert hoe het land te bewerken, schapen te fokken, en belangrijke milieuprojecten uit te voeren die bijdragen tot de bescherming van de planeet. Kortom, hij stelt zichzelf op de proef en laat zien hoe moeilijk maar ook belangrijk het is voor de samenleving als geheel om zorg te dragen voor het platteland en alle activiteiten die te maken hebben met landbouw en landbouw.

Wanneer komt Clarkson’s Farm uit

De show bestaat uit 8 afleveringen en komt op 11 juni 2021 uit op Amazon Prime Video.

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht bij Amazon en/of andere e-commercesites. In geval van aankoop via een van de op de pagina aanwezige links, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.