Hoe gebruik je twee WhatsApp-accounts op dezelfde telefoon

Door een virtuele secundaire omgeving te creëren kun je WhatsApp twee keer installeren op hetzelfde mobiele apparaat met twee verschillende nummers

WhatsApp, de populairste instant messaging app onder gebruikers, is ons leven permanent binnengedrongen. Eerst is er de app met het groene logo, dan zijn er al de anderen. Zoals je weet kun je WhatsApp gebruiken om berichten, foto’s en video’s te versturen en te ontvangen en om videogesprekken te voeren.

Eén ding kun je nog niet met WhatsApp: twee accounts beheren op hetzelfde apparaat. Zelfs als u een smartphone met dubbele SIM-kaart hebt. Op Android, evenals op toestellen van de gebeten appel, staat de applicatie niet toe dat u twee profielen tegelijk “beheert”. Dit is een beperking die WhatsApp deelt met veel andere instant messaging apps. In werkelijkheid is er, uitgaande van de “hoofdweg”, een weg om deze barrière heen. Het draait om de mogelijkheid om een secundaire virtuele omgeving te genereren. Een soort tweede smartphone in hetzelfde toestel.

Twee accounts dankzij de gastmodus

De eenvoudigste manier om twee versies van WhatsApp op je smartphone te installeren, is door de gastmodus te gebruiken. Dit is een functie die een tweede profiel aanmaakt, los van uw hoofdprofiel. In deze virtuele ruimte kunnen gebruikers andere applicaties downloaden, waaronder WhatsApp. Als je toestel Dual Sim is, is het activeren van een tweede WhatsApp-account heel eenvoudig. Activeer gewoon de optie “Gast toevoegen” op uw smartphone, installeer de applicatie opnieuw en verifieer uw profiel met uw tweede telefoonnummer. Wat als u geen smartphone met dual SIM hebt? Maak je geen zorgen. Plaats de kaart gewoon in een andere mobiele telefoon en voeg de validatiecode toe die u handmatig hebt ontvangen.

Samsung My Knox

Een andere handige manier om de beperkingen van WhatsApp te omzeilen en zo twee profielen te beheren, is het gebruik van apps. Een van de belangrijkste, waarmee u een virtuele, parallelle ruimte kunt creëren, is Samsung My Knox. De app heeft echter een beperking: hij is niet compatibel met alle mobiele toestellen, maar alleen met die van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Laten we eens kijken hoe je Samsung My Knox kunt gebruiken om twee verschillende versies van WhatsApp te installeren.

My Knox is een app waarmee je de beveiliging op Samsung-apparaten kunt verbeteren. De app creëert een soort virtuele werkruimte waarin u de apps en gegevens op uw apparaat kunt beschermen. Zodra je de app hebt geïnstalleerd en je profiel hebt geregistreerd (waarvoor je je e-mailadres en een PIN-code moet invoeren), kun je verdergaan met de installatie van een secundaire versie van WhatsApp. Om uw nieuwe profiel te activeren, hebt u alleen een smartphone met twee SIM-kaarten of een tweede telefoon nodig.

Parallel Space – Multi Account

En tot slot, Parallel Space – Multi Account. Dit is een toepassing waarmee u, net als bij de vorige methodes, meerdere accounts op hetzelfde mobiele toestel kunt activeren. En niet alleen WhatsApp. Met Parallel Space is het mogelijk om twee versies van Facebook, Instagram en zelfs twee game app profielen te installeren. Parallel Space werkt op dezelfde manier als hierboven beschreven en is gebaseerd op het creëren van een secundaire virtuele omgeving. De toepassing is aanpasbaar en maakt ook een gemakkelijk beheer van dubbele identiteiten mogelijk.