WhatsApp: twee nieuwe functies om spraakberichten te verbeteren

WhatsApp pusht spraak met twee nieuwe functies: een gewijd aan degenen die berichten opnemen met hun stem, de tweede gewijd aan degenen die ze beluisteren

De introductie van “versnelde” spraakberichten op WhatsApp, in mei van dit jaar, heeft de manier waarop gebruikers de app gebruiken ingrijpend veranderd: het is eindelijk mogelijk en “aanvaardbaar” om zelfs met lange spraakberichten te communiceren, zonder dat de gesprekspartner zijn geduld verliest. De volgende twee nieuwe functies die naar WhatsApp komen, gaan precies in die richting, een teken dat het team van ontwikkelaars nota heeft genomen van het succes van 2X-spraakberichten.

Volgens de zeer betrouwbare site WABetaInfo, nu bijna het persbureau van WhatsApp-ontwikkelaars, komt er binnenkort een nieuwe functie gewijd aan degenen die spraakberichten opnemen en een gewijd, in plaats daarvan, aan degenen die ze beluisteren op de meest gebruikte chat-app in de wereld. In beide gevallen zijn de functies nog niet aanwezig in de nieuwste bètaversies van de app voor Android en iOS, maar WABetaInfo heeft een screenshot gepubliceerd een video, om precies te zijn een schermopname, waarin je beide functies aan het werk kunt zien. Er is dus weinig twijfel dat deze nieuwe functies naar WhatsApp komen, niet in de laatste plaats omdat WhatsApp CEO Will Cathcart onlangs de ontwikkeling van nieuwe functies voor de app heeft opgevoerd, met de duidelijke bedoeling het gat te dichten met Telegram, dat steeds geavanceerder en uitgebreider wordt.

Whatsapp-spraakberichten: de wereldwijde speler

De eerste nieuwe functie die naar de spraakberichten van WhatsApp komt, is de zogenaamde ‘Global Voice Message Player’. Achter deze afschuwelijke naam gaat in werkelijkheid iets heel eenvoudigs en nuttigs schuil: een kleine speler voor spraakberichten die actief blijft, zelfs wanneer we de chat verlaten waarin de stem die we willen beluisteren is verschenen.

Met deze nieuwe speler kun je in de praktijk een heel lang spraakbericht beginnen af te spelen, met of zonder de 2X, en de chat verlaten om andere berichten te gaan lezen, in andere conversaties. Het afspelen van de audio wordt niet onderbroken, tenzij de gebruiker de WhatsApp-app volledig afsluit.

Whichsapp-spraakberichten: hier komt de pauze

De tweede nieuwe functie die WABetaInfo heeft aangekondigd, heeft betrekking op degenen die berichten opnemen en niet op degenen die ernaar luisteren. De tweede door WABetaInfo aangekondigde nieuwe functie betreft degenen die berichten opnemen, niet degenen die ernaar luisteren. Het zal mogelijk zijn de opname van een stem te pauzeren en vervolgens te hervatten wanneer u maar wilt, zo vaak als u maar wilt: u hoeft alleen maar de opnameknop in te drukken om de opname te pauzeren en vervolgens te hervatten. Vandaag de dag wordt de opname echter onderbroken en kan niet worden hervat als de knop wordt ingedrukt: we kunnen alleen verzenden wat we al hebben opgenomen en vervolgens een tweede stem opnemen.

Het is duidelijk dat dit een zeer handige functie is, waarmee we een schoner en effectiever geluid kunnen opnemen. Stel bijvoorbeeld dat wij midden op de weg een spraakbericht aan het opnemen zijn en wij zien een motorfiets, vrachtwagen of ander voertuig met veel lawaai aankomen: wij kunnen de opname gemakkelijk pauzeren en hervatten zodra het voertuig gepasseerd is.