Clubhouse voor Android is aangekomen in de Play Store, maar we kunnen hem niet gebruiken

Eindelijk brengt Clubhouse de Android-app uit via de Play Store, maar wie hem wil downloaden, moet nog even wachten.

De Android-versie van Clubhouse is nu beschikbaar om te downloaden. Toch is het beter om je enthousiasme te beteugelen: gebruikers van de groene robot zullen geduld moeten hebben en iets langer moeten wachten voordat ze kunnen deelnemen aan gesprekken op de app die gewijd is aan spraakgesprekken. De voortgang van de Android-versie van de app werd meer dan een week geleden aangekondigd, met een grote vertraging ten opzichte van de iOS-versie.

Apple-gebruikers kregen als eersten toegang tot het platform, maar werden nog wel geconfronteerd met het registratiesysteem dat alleen op uitnodiging werkt, waardoor voor velen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de voice rooms in deze eerste fase in de kiem werd gesmoord. Aan de populairste gesprekken hebben al veel bekende gezichten uit de IT-wereld en daarbuiten deelgenomen, van Mark Zuckerberg tot Elon Musk, om maar een paar namen te noemen. Er is echter nog een obstakel, of eigenlijk meer dan één, dat de komst ervan in de weg staat, en dat zorgt voor een sterke daling van de belangstelling van gebruikers voor dit nieuwe sociale netwerk, dat een revolutie op het web had moeten ontketenen, maar dat een beetje verloren lijkt te zijn gegaan in het gewoel tussen vertragingen en keuzes die veel mensen niet bevielen.

Clubhouse voor Android, waarom kunnen we het niet gebruiken

De eerste grote beperking die het grootste deel van de Android-gebruikers ervan weerhoudt om de applicatie voor het eerst te kunnen gebruiken, is de bètatest. In feite heeft de applicatie die via de Google store is vrijgegeven nog steeds beperkte functionaliteit in vergelijking met die van iOS, zoals de mogelijkheid om clubs aan te maken of transacties uit te voeren. Een klein detail, zou je denken, maar er is meer aan de hand.

Daar komt nog bij dat de applicatie – uiteraard alleen voor deze fase – exclusief is voor gebruikers met een Play Store-account in de VS. Het is dus moeilijk om de huidige blokkering te omzeilen, aangezien deze instelling gekoppeld is aan de bèta-account die bij de Google-winkel is geregistreerd, en dus losstaat van de mogelijkheid om de APK in handen te krijgen waarmee de app op uw toestel kan worden geïnstalleerd.

Ten slotte zal de app, zelfs op Android, alleen toegankelijk zijn voor degenen die een uitnodiging hebben ontvangen van een contactpersoon die al op Clubhouse zit, anders wordt alleen toegang verleend door langs een zeer lange wachtlijst te scrollen.

Clubhouse voor Android, wanneer krijgt iedereen er toegang toe?

Het lijkt erop dat dit de laatste puntjes op de i zijn voor de officiële lancering, maar dat ze Android-gebruikers, wederom, hoog en droog laten zitten. Zodra de laatste fase van de praktijktests is afgerond, zal het bedrijf in staat zijn de groep gebruikers uit te breiden die de gelegenheid zullen krijgen de functionaliteit en het nut van de applicatie zelf te testen. In sommige gevallen zal dit zijn nadat er al is geëxperimenteerd met tegenhangers die door concurrenten zijn ontwikkeld, zoals Spaces van Twitter, dat al een paar weken actief is.

Als de download eenmaal is goedgekeurd, is het belangrijk om te begrijpen hoe Clubhouse de kwestie van toegang zal aanpakken, d.w.z. of het registraties via uitnodigingen zal blijven toestaan of dat het voor iedereen mogelijk zal zijn om zijn profiel te registreren en deel te nemen aan de ruimten die zijn gewijd aan spraakgesprekken. Maar we zullen moeten afwachten.