Hoe u kunt controleren of Windows up-to-date is

Welke versie van Windows u ook hebt geïnstalleerd, het is van vitaal belang om uw computer up-to-date te houden om te voorkomen dat u wordt aangevallen door hackers

Hackaanvallen in de afgelopen jaren die miljoenen gebruikers troffen hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om uw pc up to date te houden. Malware maakt gebruik van kwetsbaarheden in besturingssystemen om apparaten te infecteren en smartphones en computers buiten werking te stellen.

Meel vaker maakt malware, met name ransomware, die de toegang tot computergegevens blokkeert en losgeld eist, gebruik van gebreken die Microsoft al heeft gepatcht. Maar gebruikers die hun besturingssysteem voortdurend bijwerken, zijn op de vingers van één hand te tellen, en hackers hebben het gemakkelijk om computers te besmetten. Controleren of Windows up-to-date is, is heel eenvoudig en in een paar minuten weet u of uw computer in het vizier van hackers kan komen.

Hoe controleert u de geïnstalleerde Windows-versie

De eerste stap om de schade te beperken, is dus om het besturingssysteem van Microsoft up-to-date te houden. Een taak die niet alleen eenvoudig uit te voeren is, maar ook noodzakelijk is voor de beveiliging van onze Windows-apparaten. Hoe doe je dit? Eerst en vooral moet u nagaan welke versie van Windows u geïnstalleerd hebt. Heel gemakkelijk. Er zijn verschillende manieren. De snelste manier is om de Windows-toets in te drukken (die met het vensterlogo) plus de letter “R”. In het “Run” venster venster, dat je dan te zien krijgt, typ het woord winver en druk op “ok”. Op dit punt, noteer de geïnstalleerde build. Deze procedure moet worden gebruikt als u op zoek bent naar een enkele update.

De eenvoudigste manier om een Windows-bug te verhelpen is de computer zelf te laten controleren of de pc up-to-date is met de laatste versie. Het proces verschilt enigszins afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem.

Hoe Windows 10 bij te werken

Laten we beginnen met Windows 10. Zoek de zoekbalk (linksonder op het scherm) en typ “Instellingen”. Klik vervolgens op “Updaten en beveiliging”. Klik nu op de optie “Controleren op updates”. U moet echter onder ‘Geavanceerde opties’ controleren of ‘Automatisch (aanbevolen)’ actief is. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het handmatig controleren op updates. Nu hoeft u alleen nog maar de updates te installeren.

Om te controleren of de procedure is geslaagd, moet u de geïnstalleerde updates controleren. Klik gewoon op “Bekijk update geschiedenis” in “Geavanceerde Opties”. En dat is het.

Hoe Windows 7 bijwerken

Als u nog steeds Windows 7 gebruikt, kunt u controleren of uw pc up-to-date is tegen de nieuwste bedreigingen door op “Start” te klikken, “Bijwerken” te typen en vervolgens “Windows Update” te selecteren. Hier hoeft u alleen maar te klikken op “Instellingen wijzigen” en “Belangrijke updates”. Selecteer vervolgens gewoon “Updates automatisch installeren (aanbevolen)” en uw pc doet de rest.

Als u ook wilt controleren welke updates zijn gedownload, gaat u naar “Configuratiescherm”, “Programma’s en onderdelen” en klikt u op “Geïnstalleerde updates weergeven”.