Google Play Store vandaag uitgevallen, kan geen apps downloaden. What’s going on

De Google Play Store ligt plat en laat je geen apps downloaden. De oorzaken van de storing zijn niet bekend, maar de technici van Big G zijn al aan het werk

Het heeft geen zin om te proberen de telefoon opnieuw op te starten of andere trucs te bedenken. Op dit moment lijkt er in feite geen oplossing te zijn. Vanaf ongeveer 1 juni vandaag werkt de Google Play Store niet meer en kunnen gebruikers geen apps downloaden. Dit lijkt geen invloed te hebben op app-updates, die automatisch of handmatig kunnen worden gedownload zonder al te veel gedoe.

De situatie is anders als je een app probeert te downloaden en installeren die niet in het geheugen zit. In dit geval slaagt het systeem er niet in de download te starten en geeft het, na enkele seconden geblokkeerd te zijn, een foutmelding. In een paar minuten tijd zijn de meldingen van Play Store down exponentieel toegenomen, zowel in Italië als in de rest van Europa en Japan. Het probleem lijkt, kortom, vrij ernstig te zijn en er is nog geen mededeling van het bedrijf uit Mountain View binnengekomen. Het is nog niet bekend of en hoe lang de Google Play Store weer zal werken.

Play Store werkt niet op 1 juni, wat is er aan de hand

Zoals gezegd zijn de oorzaken van de Play Store-storing op dit moment nog onbekend. Volgens online berichten krijgen de meeste gebruikers de foutmelding “Error while retrieving information from server [DF-BA-AH-01]”. Dit wijst op een fout in de serverinfrastructuur van Google, die gebruikers in staat stelt Android-apps van overal te downloaden.

Hoe op te lossen “Fout bij het ophalen van informatie van server [DF-BA-AH-01]” in de Play Store

Een mogelijke oplossing voor de [DF-BA-AH-01]-fout komt rechtstreeks van de Android-ondersteuningspagina’s. Big G’s ingenieurs raden aan om de Play Store cache te wissen en het toestel opnieuw op te starten. Open hiervoor de Instellingen van uw telefoon, klik op Apps & meldingen en vervolgens op Alle apps weergeven. Ga hier naar het tabblad Play Store, kies Opslag en vervolgens Cache verwijderen . Zodra dit is gedaan, start u uw toestel opnieuw op en probeert u opnieuw een app te downloaden: als het probleem zich blijft voordoen, hoeft u alleen maar te wachten tot technici van Google de fout in de serverinfrastructuur hebben hersteld.