Android-apps om achter het stuur te gebruiken

Rijden met je smartphone kan gevaarlijk zijn, maar dankzij een aantal Android-apps kun je dat met een gerust hart doen

Je vindt in de Google Play Store van alles, van fitness-apps tot videogames en apps voor het delen van bestanden of werkdocumenten. Voor autoliefhebbers zijn er een aantal apps om te gebruiken terwijl u achter het stuur zit, waarmee u het dichtstbijzijnde tankstation kunt vinden of uw reisafspeellijst kunt kiezen.

Afhankelijk van uw behoeften zijn er zowel gratis als betaalde Android-apps beschikbaar. Android Auto is zeker een van de nuttigste: rechtstreeks ontwikkeld door het bedrijf uit Mountain View, stelt het u in staat de Android-omgeving in uw voertuig te ‘vervoeren’. De gebruiker kan Google Play Music gebruiken om naar muziek te luisteren of Google Maps om een routebeschrijving op te vragen. Als u op zoek bent naar iets specifiekers, kunt u een app op uw smartphone installeren om de benzineprijzen te controleren of om ervoor te zorgen dat uw auto in perfecte staat verkeert. Hier zijn de beste Android-apps om in de auto te gebruiken.

Android Auto

Laten we beginnen met een app van Google, namelijk Android Auto. Dankzij een vereenvoudigde interface en spraakopdrachten kunt u met deze toepassing uw smartphone tijdens het rijden gebruiken zonder andere mensen in gevaar te brengen. Er zijn veel programma’s die compatibel zijn met Android Auto, zoals Spotify, Telegram, Skype, TuneIn Radio en Audible. Android Radio werkt ook met elk toestel waarop Android 5.0 of hoger draait. En het is een volledig gratis app.

Gasoline-LPG en CNG prijzen

Luister naar muziek, hoor van je vrienden of controleer de juiste weg. Dit zijn de belangrijkste functies van een auto app, maar er zijn nog meer nuttige diensten zoals Benzineprijzen. Dit is de perfecte app voor wie wil zoeken naar het dichtstbijzijnde tankstation met de laagste prijzen. U kunt de resultaten filteren op locatie en stad.

Drivemode

Met deze app schakelt de telefoon over naar de ‘drive-modus’. Door middel van kleine aanrakingen of spraakopdrachten kunt u de telefoon gebruiken zonder uw ogen van de weg te halen. Veel applicaties zijn compatibel met Drivemode, waaronder Google Maps, Waze, Spotify en Facebook Messenger. Drivemode is ook een gratis app.

Waze

Waze is de app die het meest wordt gebruikt door mensen die elke dag kilometers maken. Het is een navigator die, dankzij realtime meldingen, altijd de snelste route naar uw bestemming biedt. Op de navigatiekaart ziet u pictogrammen die het gevaar van een ongeval, een wegversperring of gevaar in het algemeen aangeven. U kunt het ook gebruiken om uw vrienden en familie live op de hoogte te brengen van uw reis. Het is compatibel met Facebook en is gebaseerd op het delen van informatie door zijn gemeenschap. Waze is ook een volledig gratis app.

Tom

Tomtom’s satellietnavigatie app biedt een strak design en een combinatie van de laatste weg- en verkeersinformatie. Het wordt algemeen beschouwd als de meest actuele en nauwkeurige app voor wegen en routes. Dankzij deze nauwkeurigheid, en het feit dat TomTom altijd de route met het minste verkeer aanbeveelt, komt u nooit meer te laat.

CamOnRoad

Waarom verandert u uw smartphone niet in een videocamera om uw reis te filmen? Met CamOnRoad is het eenvoudig. De telefoon zal de weg filmen en de dienst biedt ook 2GB gratis cloud-opslag. Bovendien krijg je tijdens het filmen een augmented reality-achtige interface te zien die je in realtime de snelheidslimiet, de aanwezigheid van controleposten en de afstand tot tankstations vertelt. CamOnRoad is een gratis app.

Torque Pro

We sluiten af met deze app die het summum is voor wie geïnteresseerd is in de prestaties, het brandstofverbruik en de gezondheid van zijn auto. Torque Pro is een toepassing die alles kan registreren, van acceleratie tot CO2-uitstoot. In verbinding met de boordcomputer kan hij ook een volledige diagnose stellen van de problemen van uw auto. En het kan zelfs een tekstdocument voor u maken om aan uw monteur te presenteren met een lijst van alle gevonden problemen. Het enige minpuntje is de prijs, hij kost net geen 4 euro.