Sky Wifi overschrijdt 140 steden en Sky’s Triple Play is nu voor iedereen beschikbaar

PROMO

Sky Wifi is Sky’s nieuwe glasvezelaanbod: supersnel internet.

De nieuwe glasvezelverbindingsdienst van Sky, Sky Wifi genaamd, is op 16 juni gelanceerd in 26 Italiaanse steden en heeft inmiddels al meer dan 140 steden bereikt. Het aantal mensen dat voor de dienst kan kiezen groeit: Sky’s Triple Play is nu ook toegankelijk voor niet-abonnees. Sky Wifi is gebaseerd op een netwerkinfrastructuur die vanaf nul door Sky is gebouwd en, voor de laatste mijl, op het hogesnelheidsnetwerk dat door Open Fiber wordt geleverd.

Sky heeft Jude Law, de twee keer voor een Oscar genomineerde acteur, gekozen als het gezicht van de Sky Wifi lanceringsreclamecampagne. De advertentie is gebaseerd op de drie sleutelwoorden die de dienst kenmerken: eenvoudig, krachtig en spectaculair. Sky Wifi is namelijk gecreëerd om alle leden van het gezin optimaal gebruik te laten maken van het netwerk, zodat alle apparaten tegelijkertijd en zonder problemen kunnen werken, zelfs tijdens piekuren, met alle bandbreedte die nodig is om inhoud met hoge resolutie te downloaden, zonder onderbreking in streaming te bekijken of online spelletjes te spelen.

Sky Wifi: hoe het werkt

Sky heeft hiervoor een ultramoderne, volledig glasvezelinfrastructuur gebouwd en voorziet klanten van een intelligente router (de Sky Wifi Hub), die de gegevens die hij ontvangt van de omgeving en aangesloten apparaten in realtime verwerkt en zo het beste signaal naar elk aangesloten apparaat stuurt.

De router is geoptimaliseerd voor streaming en biedt maximale dekking, zelfs in zeer grote huizen en huizen met meerdere verdiepingen, dankzij de zogenaamde ‘Sky Wifi Pods’, optionele Wi-Fi-apparaten die een mesh-achtig netwerk vormen dat in staat is het signaal van de Sky WiFi Hub door het hele huis te transporteren, interferentie te beperken en eventuele obstakels te overwinnen.

Sky Wifi: waarom het eenvoudig is

Voor eenvoud zorgt ook de app voor het beheer van de verbinding en de Sky Wifi Pods. Met de app kunt u voor elke persoon in het gezin een profiel aanmaken, de wifi pauzeren of de uitschakeltijd plannen van apparaten die aan een profiel zijn gekoppeld, maar ook Ouderlijk toezicht activeren.

De installatie van Sky Wifi Pods is ook heel eenvoudig: dat gaat via de Sky Wifi app op een smartphone met een Bluetooth-verbinding. De Sky Wifi Pods zijn “plug&play” en configureren zichzelf: steek ze gewoon in een normaal stopcontact en ze identificeren de router door op elk moment het beste kanaal en de beste Wifi-frequentie te selecteren. Sky geeft in ieder geval duidelijke richtlijnen over waar de Pods moeten worden geplaatst om de prestaties en de dekking van het mesh-netwerk te optimaliseren.

Sky Wifi: dekking

Sky Wifi heeft al meer dan 140 steden en grote plaatsen in Italië bereikt, vergeleken met 26 bij de lancering. De dekking van Sky Wifi zal meegroeien met de werkzaamheden die Open Fiber in heel Italië uitvoert om de meeste gemeenten te bedraden.

Sky Wifi: hoeveel kost het

Het 100% Fiber-abonnement met de naam Smart begint bij €29,90 per maand (maar Sky biedt tot 6 maanden, afhankelijk van de tijd die men samen doorbrengt) en omvat de Sky Wifi Hub-router. Gesprekken zijn pay-as-you-go. De activeringskosten zijn inbegrepen bij online activering.

Het Ultra-abonnement is voor mensen met zeer grote huizen en omvat de Sky Wifi Hub met Ultra Wifi en twee Sky Wifi Pods. Het kost €32,90 per maand (opnieuw met maximaal 6 maanden inbegrepen) en heeft, in deze lanceringsfase, een activeringskost van €50 (indien online geactiveerd). Gesprekken zijn pay-as-you-go.

Het meest uitgebreide Sky Wifi-abonnement is Ultra Plus, dat technisch identiek is aan Ultra maar met onbeperkte nationale vaste en mobiele gesprekken. Het kost €37,90 per maand, maar de eerste 6 maanden worden aangeboden door Sky.

Activering van de Fibra100%-verbinding is inbegrepen als de gebruiker dit online doet, en er zijn slechts eenmalige activeringskosten voor Ultra Wifi (50 euro als dit online gebeurt).

Alle drie de abonnementen hebben geen contractuele verplichting, maar alleen eenmalige deactiveringskosten van 29,90 euro (11,53 euro in het geval van migratie naar een andere operator).

Ten slotte kunnen degenen die nog geen abonnement op Sky hebben nu de triple play-aanbieding activeren om in één keer Sky’s glasvezel, Sky Q-decoder en Sky-content te krijgen: de triple play-aanbieding – tv, internet en spraak – kost 39,90 euro per maand gedurende de eerste 36 maanden, waarvan de eerste slechts 10 euro kost, en geen activeringskosten. De aanbieding is inclusief een Sky Wifi Smart-abonnement en inhoud van het Sky TV-abonnement in HD

.