Kopen en verkopen tussen particulieren, Tuttosubito verkort de afstand

Online kopen en verkopen wordt sneller en veiliger

Subito, het platform voor kopen en verkopen tussen particulieren dat door meer dan 13 miljoen gebruikers in Italië wordt gebruikt, lanceert een nieuwe dienst die de afstand tussen verkoper en koper wegneemt, waardoor online kopen en verkopen nog sneller en veiliger wordt.

Tuttosubito vervangt niet het reeds in gebruik zijnde systeem, maar biedt een valabel alternatief voor degenen die handpicking wensen te vermijden, en biedt beide partijen garanties inzake betaling en verzending. Op die manier wordt het proces gestroomlijnd en wordt het mogelijk om veilig te kopen bij verkopers in verafgelegen steden.

Deze innovatieve dienst past in een context waarin het aantal online-aankopen van tweedehands goederen toeneemt. Volgens BVA Doxa’s Second Hand Economy Observatory kocht of verkocht in 2020 een op de twee Italianen tweedehands artikelen en koos 63% van hen voor het onlinekanaal. Deze trend betrof vooral specifieke categorieën zoals universitair afgestudeerden, Generatie Z en gezinnen met jonge kinderen.

Hoe Tuttosubito werkt

Het contact tussen verkoper en koper kan plaatsvinden via een in de app geïntegreerde chat, die kan worden geactiveerd via de knop “Kopen”. In dit stadium kunnen de partijen het eens worden over de prijs, informatie uitwisselen en de zending beheren zonder gevoelige persoonlijke gegevens te delen.

De betaling wordt rechtstreeks verricht via Tuttosubito, dat als tussenpersoon fungeert en het bedrag crediteert zodra de zending is voltooid.

De verzending kan, dankzij partnerschappen met bedrijven zoals Poste Italiane, aan huis of op afhaalpunten in heel Italië plaatsvinden.

Tot slot maakt een geïntegreerd systeem van beoordelingen en recensies het mogelijk betrouwbare gebruikers te belonen.

Veiligheid

Veiligheid is een van de sterke punten van Tuttosubito: het fungeert als tussenpersoon tussen de verkoper en de koper, waardoor beide worden beschermd.

In de eerste plaats vereist de dienst niet de uitwisseling van gevoelige persoonlijke gegevens zoals telefoonnummer of bankrekeninggegevens, omdat het fungeert als een contactpunt met beide partijen.

Tuttosubito fungeert ook als een borg voor de betaling, in feite houdt het het geld achter en stort het pas nadat de collectie heeft plaatsgevonden. Op deze manier beschermt het zowel de verkoper als de koper: de een is er zeker van dat hij de betaling ontvangt, de ander dat hij het gekochte artikel ontvangt.

Dit systeem van Aankoopbescherming brengt geen extra kosten met zich mee voor verkopers, terwijl de kosten voor kopers 4% van de waarde van het artikel bedragen, met een maximum van 20€.