3 iPhone-instellingen die niemand kent

IOS verbergt een paar functies die weinig mensen kennen, maar waarmee u het meeste uit uw iPhone kunt halen. Hier is wat ze zijn

Trucs om het meeste uit uw iPhone te halen zijn talrijk en gevarieerd, en worden in de meeste gevallen dagelijks gebruikt door gebruikers zonder hun medeweten. Heel vaak zijn dit functies binnen de iOS-instellingen die per ongeluk worden ontdekt tijdens het bladeren door de menu’s van de smartphone.

Hoewel gebruikers wekelijks tientallen uren op hun smartphone doorbrengen, blijven sommige geheime iPhone-functies verborgen, zonder dat gebruikers ze kunnen gebruiken. iOS verbergt binnen zijn instellingen functies die zeer nuttig zijn voor gebruikers, maar die naar behoefte moeten worden in- of uitgeschakeld. Dit zijn Wi-Fi-ondersteuning, App-updates op de achtergrond en Systeemdiensten. Met deze drie verborgen iPhone-instellingen kunt u de gegevens van uw telefoonabonnement opslaan en uw persoonlijke gegevens op uw smartphone beschermen.

Wi-Fi ondersteuning

Wanneer je thuis of op je werk met je iPhone op het internet surft, ben je meestal verbonden met je Wi-Fi-netwerk. Maar als we te ver van de router verwijderd zijn, zal het Wi-Fi-signaal waarschijnlijk zwak zijn en het browsen traag verlopen. Door sinds iOS 9 de Wi-Fi-assistentie-instelling op iPhone in te schakelen, kun je snel browsen, zelfs als het Wi-Fi-signaal zwak is. Met deze functie herkent de smartphone automatisch het zwakke signaal en schakelt over op het datanetwerk van uw telefoonabonnement. Je kunt Wi-Fi Assist gebruiken voor de meeste apps op je iPhone: Safari, Kaarten, Apple Music en Mail.

Om Wi-Fi Assist te activeren, druk je op Instellingen, vervolgens op Mobiel en scroll je omlaag tot je de woorden ‘Wi-Fi Assist’ ziet.

Apps op de achtergrond bijwerken

Wanneer u van app wisselt, blijven de apps die u niet gebruikt op de achtergrond actief en worden ze opgeschort om de batterij te sparen. Op die manier krijg je echter geen melding als je een bericht of e-mail ontvangt. Door de functie App op achtergrond bijwerken te activeren, kunt u bepalen welke apps actief blijven, ook als u ze niet gebruikt. Als u bijvoorbeeld veel berichten ontvangt op WhatsApp of veel e-mails, kunt u ervoor kiezen om deze altijd aan te laten staan. Hierdoor raakt de batterij sneller leeg en verbruikt je telefoon gegevens, maar je weet zeker dat je geen berichten mist.

Om de functie te activeren, ga je naar iPhone-instellingen, klik je op Algemeen en schakel je vervolgens App-updates op de achtergrond in. Er wordt een nieuw venster geopend waarin de gebruiker kan kiezen welke apps hij te allen tijde actief wil laten.

Locatiediensten

Locatiediensten zijn erg nuttig en worden vooral gebruikt om verkeerspatronen te tonen of om de gebruiker te suggereren wat er in de buurt is. Helaas traceert de smartphone, om deze informatie te kunnen verstrekken, vaak de locatie van de gebruiker, waardoor ook de privacy van mensen wordt geschonden. Gelukkig kunt u deze functie in een paar seconden uitschakelen: ga naar Instellingen, klik op Privacy en vervolgens op Locatie. Ga dan naar de onderkant van het scherm tot u de rubriek ‘System Services’ ziet. Een nieuwe pagina wordt geopend en u moet naar beneden gaan tot u “Frequente locaties” vindt. In het nieuwe venster selecteert u Nee.

.