Hoe activeer je gratis Giga voor kerstgroeten

Met kerst is iedereen thuis, kun je groeten uitwisselen via videogesprek en het kost niets: hier zijn alle operators die gratis Giga verkeer weggeven voor de feestdagen.

De meeste Italianen zullen gratis Giga verkeer voor kerst ontvangen van hun mobiele operator. Zo kunnen zij hun vrienden, familieleden en collega’s per videogesprek een vrolijk kerstfeest wensen zonder bang te hoeven zijn dat zij op tweede kerstdag zonder stroom komen te zitten.

Veel exploitanten (bijna allemaal behalve Iliad) hebben gereageerd op de oproep van minister van Innovatie Paola Pisano aan de telefoonmaatschappijen om de digitale solidariteitsmaatregelen van de eerste lockdown weer in te voeren. Iliad antwoordde nee, terwijl Tim, Vodafone, Wind Tre, CoopVoce ja antwoordden: de gratis Giga zullen aan hun respectieve gebruikers worden gegeven, die ze tijdens de kerstvakantie ook voor videogesprekken zullen kunnen gebruiken. Elke operator heeft zijn gebruikers echter een iets ander cadeau gegeven.

Gratis bellen met TIM en Vodafone: zo werkt het

De twee grootste Italiaanse telefoonexploitanten, TIM en Vodafone, geven hun gebruikers hetzelfde cadeau: vanaf 18.00 uur op 24 december bieden zij 30 uur gratis verbinding aan. Tot eind december 25 zal de Giga gratis zijn op zowel TIM als Vodafone.

Gebruikers hoeven niets te doen om de gratis Giga te krijgen: gewoon vanaf 18:00 uur op 24 december zal het dataverbruik niet worden geteld tot 23:59 uur op 25 december.

Gratis Giga Wind Tre: hoe het werkt

Wind Tre heeft zich ook aangesloten bij de oproep van minister Pisano, maar het aanbod is minder genereus: 24 uur gratis verkeer vanaf 00.00 uur op 25 december, maar geen gratis Giga op kerstavondmiddag. Zelfs in het geval van Wind Tre is het cadeau automatisch en hoeft de gebruiker niets te doen om de gratis optredens te krijgen.

CoopVoce’s gratis optredens: hoe het werkt

Het kerstcadeau van CoopVoce is anders. In dit geval zijn er geen onbeperkte gratis gig’s, maar een cadeau van in totaal 25 gig’s die kunnen worden gebruikt gedurende de lange periode van 24 december tot 6 januari.

Dit is de GigAuguri-promotie, die automatisch voor alle gebruikers zal worden geactiveerd. Dit betekent dat CoopVoce-gebruikers niets hoeven te doen om met Kerst gratis Giga te krijgen.