Google Meet voor altijd gratis: hoe gebruik je de videobellen-app

Google heeft aangekondigd dat Google Meet een gratis platform wordt dat voor iedereen toegankelijk is: zo werkt het

Google Meet voor altijd gratis en voor iedereen. Het antwoord van het bedrijf uit Mountain View op Zoom, Skype en Microsoft Teams liet niet lang op zich wachten: na het succes van zijn videoconferentietoepassingen in deze periode van wereldwijde pandemie, waarin de meeste mensen in de slimme werkmodus werken, heeft het besloten om Google Meet gratis te maken. In feite was het platform al gratis, maar slechts tot 30 september.

De uitstekende cijfers van Google Meet in de afgelopen maand hebben Mountain View ervan overtuigd de dienst gratis te maken, op gelijke voet met de verschillende toepassingen van Gmail, Google Drive en productiviteit. De nieuwigheid gaat meteen van start: vanaf 1 mei is Google Meet gratis voor alle gebruikers met een Google-account en kan het zowel vanuit de browser via de web-app als via de applicatie voor Android en iOS worden gebruikt. Hier leest u hoe u Google Meet voor altijd gratis kunt gebruiken.

Google Meet gratis: functies

Google Meet gratis vanaf mei 2020. De aankondiging van Google is een van de belangrijkste, die een hele sector kan veranderen, namelijk die van de videoconferentieplatforms. Het is geen geheim dat Google Meet een van de meest gebruikte toepassingen in de professionele sfeer is, maar met enkele duidelijke beperkingen als gevolg van de verplichting om abonnee te zijn van de G Suite Business. Vanaf mei komt daar verandering in: je hebt alleen een Google-account nodig om Google Meet gratis te kunnen gebruiken.

Vergeleken met de klassieke versie zal de gratis Google Meet een paar functies minder hebben: vergaderingen mogen niet langer dan een uur duren, maar tot 30 september zijn er geen beperkingen. Bovendien is het niet mogelijk om vergaderingen op te nemen. Er zijn echter andere zeer gewaardeerde functies, zoals realtime ondertiteling en de mogelijkheid om het scherm met andere deelnemers te delen.

Google Meet, oog voor privacy

Google wilde het goed doen en heeft ervoor gezorgd dat de gratis versie van Google Meet dezelfde privacybescherming zal hebben als de betaalde versie. Oproepbeheerders kunnen het gesprek op elk moment modereren en zelfs buitenstaanders de toegang ontzeggen. Bovendien worden gegevens die via Google Meet zijn verzameld, niet verkocht aan derden voor profilering.

Hoe kunt u Google Meet gratis gebruiken

Om Google Meet gratis te kunnen gebruiken, hoeft u niets te doen, behalve een Google-account te hebben. De gratis versie zal naar verwachting in de eerste week van mei uitkomen.