Super Cashback-overschrijving: hij is er

Het wachten is voorbij: de eerste overschrijvingen zijn al binnen op de lopende rekeningen van de Super Cashback-winnaars

UPDATE 02/12/21 – Op diverse fora en Facebook-groepen die door “cashbackers” worden gefrequenteerd, regent het screenshots: de eerste Super Cashback-overschrijvingen van 1.500 euro zijn binnen. Er is een einde gekomen aan het lange wachten op de 100.000.


Oorspronkelijk artikel van 1/12/21:

Consap, het overheidsbedrijf dat onder controle staat van het ministerie van Economische Ontwikkeling en belast is met de uitbetaling van de Super Cashback-prijzen van 1.500 euro, maakt een einde aan de controverse die is ontstaan door de tot nu toe opgelopen vertraging en maakt officieel bekend wanneer de prijs zal worden bijgeschreven op de bankrekening die via de IO app is aangegeven.

Een “hete” aankondiging, zou men kunnen zeggen, aangezien zij juist op maandag (d.w.z. een dag voor de uiterste termijn) in zekere zin de handen uit de mouwen had gestoken door officieel mee te delen dat “de administratieve procedures met betrekking tot de uitbetaling van de aan de rechthebbenden verschuldigde betalingen worden afgerond. Daarom zal Consap reeds in de komende dagen kunnen overgaan tot de voltooiing van de kredieten”. Vandaag echter een nieuwe mededeling die veel geruststellender is: het geld komt eraan, de 100.000 zullen niet lang meer hoeven te wachten om de overschrijving van 1.500 euro op de rekening te zien.

Super Cashback overschrijving: wanneer komt het

De mededeling van de datum van bijschrijving van de overschrijving komt, opnieuw, via de officiĆ«le website van Consap en is wat de winnaars van de Super Cashback al weken wilden horen: “Tegen vandaag zal de betalingsregeling met betrekking tot de super cashback zijn afgerond. Onder voorbehoud van de technische banktermijnen voor de creditering van overschrijvingen, zullen de rechthebbenden de verschuldigde prijs dus vanaf 3 december 2021 kunnen gaan bekijken”.

“Vanaf” en niet “tegen”, want elke bank heeft zijn eigen tijdschema voor de creditering van een overschrijving. Maar het nieuws is tenminste zeker en officieel: tegen vanavond zullen de betalingsinstructies voltooid zijn, tegen morgen zullen de overschrijvingen van start gaan, en vanaf 3 december zal het geld op de lopende rekeningen toekomen.

Het einde van Cashback

Met de uitbetaling van de Super Cashback-beloningen komt er dus een einde aan het terugbetalingsprogramma van de overheid voor aankopen die in fysieke winkels zijn gedaan, maar met elektronische betaling. Zoals bekend heeft de regering Draghi de maatregel geannuleerd en komt er geen tweede semester van Cashback.

De eindeloze controverse over de zogenaamde “Cashback-schurken”, die meestal op de lijst staan van de 100 duizend winnaars van de superprijs van 1 500 euro, is ook voorbij. Het zou moeilijk uit te leggen zijn, zo niet met herhaalde uitbarstingen van microtransacties, hoe 100.000 van hen erin zijn geslaagd om in zo’n korte tijd de minimaal benodigde 787 transacties te verrichten.

In ieder geval hebben degenen die de maatregel op prijs stelden nog een flauwe hoop op een Cashback 2.0: de 5 Star Movement heeft namelijk gevraagd om de maatregel weer in te voeren.