Galaxy A51 te koop in Italië: kenmerken en prijs

De Samsung Galaxy A51 is een van de interessantste goedkope smartphones op de markt: ontdek hoe hij eruit zal zien en wat de prijs in Italië zal zijn

Het jaar 2020 wordt een heel interessant jaar voor de markt van mobiele toestellen. Een van de eerste smartphones die debuteert is de Galaxy A51 die begin januari door Samsung werd aangekondigd en op het punt staat zijn officiële debuut te maken. De smartphone maakt zich op voor een debuut in Europa en wordt in februari in Italië verwacht.

Het toestel is ontworpen voor de middenklasse, maar heeft een aantal specificaties die vergelijkbaar zijn met de top van het gamma. Eerst en vooral heeft hij een elegant en strak design, een groot scherm en een respectabel foto-compartiment: 4 achtercamera’s zorgen voor beelden van hoge kwaliteit. De batterij is ook een van de beste. Het toestel debuteerde, samen met de Galaxy A71 tijdens CES 2020, ’s werelds belangrijkste beurs gewijd aan de wereld van technologie. Het wachten is bijna voorbij: hier zijn de functies en prijs van de Galaxy A51, Samsung’s nieuwe goedkope smartphone

Samsung Galaxy A51: hoe ziet hij eruit?

De Galaxy A51 komt op de hielen van de succesvolle Galaxy A50 en is net als zijn voorganger klaar om een van de belangrijkste toestellen in het middensegment te worden. Maar om dat te doen moet het de verwachtingen overtreffen, terwijl het natuurlijk zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding behoudt.

De belangrijkste kenmerken van dit model zijn het 6,5-inch Infinity-O-display, dat hetzelfde is als dat van de Galaxy Note 10 Lite. Dit is een zeer groot scherm, waardoor de ruimte die andere elementen innemen tot een minimum wordt beperkt: de frontcamera is bijvoorbeeld bijna onzichtbaar, bovenaan in het midden van het gat geplaatst. Het fotografische compartiment bestaat uit vier camera’s aan de achterzijde: de belangrijkste is 48 Megapixel, 12 MP ultra-groothoek met 123 graden, 12 MP telefoto en de 5MP dieptesensor voor bokeh-effect. De frontcamera is daarentegen 32 MP. De batterij ondersteunt 15W snelladen en wordt geschat op 4.000 mAh, terwijl het ondersteunde besturingssysteem Android 10 zal zijn. Tot slot kan de opslag 64GB of 128GB zijn en heeft een microSD-slot dat 512GB-kaarten ondersteunt.

Samsung Galaxy A51: beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe smartphone zal in veel Europese landen worden gelanceerd, waaronder Italië. De telefoon zal op verschillende markten verschillend geprijsd zijn. In Duitsland bijvoorbeeld zal de basisversie (64 GB) ongeveer 350 euro kosten. In Frankrijk begint de prijs bij 370 euro voor het 64-GB model, wat kan oplopen tot 410 euro als je kiest voor de 128-GB versie.

Italië maakt zich ook op om de nieuwe telefoon te verwelkomen die in februari uitkomt. Op de officiële website van Samsung kost de 128GB-versie 379 euro en is hij verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en crush blue.