We kunnen straks een video in een loop bekijken op YouTube, zo

In de code van de YouTube-app de functie gevonden om een video in een loop oneindig te bekijken: dat is het.

Een video in een loop bekijken op YouTube? In de toekomst is het misschien ook mogelijk voor Android.

De informatie komt rechtstreeks uit de code van de toepassing gewijd aan het Google-besturingssysteem, waarin sommige strings zijn geïdentificeerd met betrekking tot de optie die al in de volgende releases zou kunnen worden geactiveerd.

De anticipatie werd geopenbaard door de site Xda-ontwikkelaars, na de analyse die is uitgevoerd op de versie 16.09.34 van de toepassing die is uitgebracht voor het besturingssysteem van de groene robot. Hoewel er nog geen zichtbare effecten van deze integratie zijn, kan het gezien de voortgang van de ontwikkeling van de functie niet lang meer duren voordat de definitieve integratie een feit is. Het zou dan ook een grote noviteit zijn voor gebruikers van het platform, aangezien het momenteel vanaf een mobiel apparaat mogelijk is om een kijklus in te stellen, uitsluitend voor afspeellijsten die op het platform zijn gemaakt en niet voor individuele video’s.

Loop video op YouTube, de ontdekking

Zoals gemeld door Xda-Developers, zijn sommige regels code in staat om op een vrij duidelijke manier te laten zien welk type bewerking ermee verbonden is.

Voor zover we kunnen zien, zou het enige wat nog ontbreekt om het proces te voltooien de invoeging van een relatieve knop zijn waarmee je de loop kunt activeren of deactiveren, afhankelijk van de wil van de gebruiker.

Video in een loop zetten op YouTube, de huidige workaround

Voor gebruikers die YouTube via een desktopbrowser gebruiken, is het in een loop zetten van een enkele video een uiterst eenvoudige handeling: klik gewoon met de rechtermuisknop op de speler en selecteer vervolgens het item “Loop”. Hetzelfde is echter niet mogelijk via de mobiele Android-app, dus veel gebruikers van het platform hebben gekozen voor een eenvoudige maar effectieve workaround.

In feite houdt de workaround in dat er gebruik wordt gemaakt van afspeellijsten, waarvoor loops al zijn ingeschakeld. Het is daarom voldoende om de enkele video als een enkel element in de afspeellijst op te nemen. Als je dat hebt gedaan, kun je de lijst starten en doorlopend video’s van elk type of lengte, muziekvideo’s (zoals het interessante lo-fi aanbod op het platform) en meer doorlussen.

Loop video op YouTube, release tijden

Ondanks de aanwezigheid van code is het onmogelijk te zeggen of en wanneer de functie permanent op YouTube zal worden geïntegreerd. We zullen moeten wachten op meer informatie van Big G om dit te bevestigen en eindelijk de lusknop op Android te gaan gebruiken.