Hoe voorkom je dat je iPhone te snel leegloopt

Heb je problemen met je iPhone-batterij? Hier zijn een paar trucs om u te helpen erachter te komen of uw Apple-smartphone te snel leeg is

Hoewel iPhones bijna altijd worden aanbeden door hun eigenaars, is er één aspect waar veel gebruikers nog steeds over klagen: de levensduur van de batterij. Het is niet echt een probleem dat specifiek is voor de smartphones van Apple (de batterijen in alle smartphones verliezen uiteindelijk efficiëntie), maar op een product met een premium prijskaartje, zou je een betere levensduur van de batterij verwachten.

Dus, de levensduur van de batterij is een van de meest voorkomende “problemen” met iPhones, en velen vragen zich af hoe ze kunnen voorkomen dat hun iPhones te snel leeg raken. Soms is het een app die niet goed werkt, soms is het een verkeerde instelling, soms is het zelfs de manier waarop we de oplader gebruiken. Als je iPhone al iOS 13 heeft (en als dat niet zo is, moet je hem nu updaten), kun je vrij eenvoudig achterhalen waarom hij zo snel leegloopt door specifieke informatie in de instellingen te openen, en het probleem oplossen.

Aternatief kunt u op zoek gaan naar een nieuwe iPhone met een krachtigere batterij door deze te kopen met een van de promoties die door mobiele aanbieders worden aangeboden.

Controleer de batterij

De eerste, voor de hand liggende maar essentiële stap om te voorkomen dat de batterij van uw iPhone te snel leegraakt, is het controleren van de gezondheid van de batterij. Door naar Instellingen > Batterij > Batterijstatus te gaan kunnen we basisinformatie zoals maximale capaciteit aflezen. Dat wil zeggen, hoeveel lading er momenteel beschikbaar is op de iPhone in vergelijking met 100% van een nieuwe batterij. Als de telefoon nog jong is, maar al onder de maximale laadcapaciteit van 80% zit, is er waarschijnlijk een probleem.

Hoe laadt u de iPhone op

Het is ook heel belangrijk, weer in hetzelfde gedeelte van de instellingen, hoe de iPhone wordt opgeladen met behulp van de juiste grafiek, die groene balken en gele balken laat zien. De gele balken geven aan wanneer de iPhone in de energiebesparingsmodus is gebruikt. Dan zijn er de percentages van de batterijlading op een bepaald moment van de dag, en hier is de informatie waarin wij geïnteresseerd zijn: tot welk percentage is de batterij gedaald voordat hij werd opgeladen? Denk aan de 40-80-regel: om een batterij lang mee te laten gaan, moet deze telkens worden opgeladen als hij tot 40% en niet meer dan 80% van de maximale capaciteit is gezakt.

Welke apps verbruiken de meeste energie?

Ter slotte kan het gebeuren dat de batterij, als deze in goede staat is en op de juiste manier wordt opgeladen, te snel leegraakt door een app die niet goed werkt en te veel energie verbruikt, misschien omdat deze op de achtergrond niets doet. We kunnen ook de batterijverslindende “Activiteiten” aflezen in de instellingen en ze weergeven voor elke individuele app. We zullen zien hoeveel van de batterij elke app heeft verbruikt en we zullen direct begrijpen welke app een buitensporige impact heeft op de autonomie van de iPhone. Als zo’n app er een is die we niet veel gebruiken, maar toch de batterij leegzuigt, dan heeft de app een probleem. In afwachting van een update van de app, is het misschien een goed idee om hem te verwijderen.