Hoe u de batterij van uw iPhone kunt sparen

Heeft u problemen met de batterijduur van uw iPhone? Hier zijn enkele instellingen die u kunt wijzigen om de batterijduur van uw smartphone te verlengen

Terwijl een mobiele telefoon van tien jaar geleden gemakkelijk meer dan 24 uur batterijduur kon hebben, halen moderne smartphones ondanks hun nieuwe, veel grotere batterijen nauwelijks de nacht. Dit is een probleem voor alle smartphones, ook voor de iPhone. Het is dus belangrijk om ook op Apple-apparaten de batterij te sparen.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en ze hebben allemaal invloed op de manier waarop we onze smartphones gebruiken. In sommige gevallen meer, in andere minder, maar je zult de manier waarop je je iPhone gebruikt toch moeten aanpassen als je wilt dat de batterij langer meegaat. Het is aan jou om de beste balans te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid en gebruiksduur van de batterij, maar als je alle functies van je iPhone tegelijk intensief gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat je batterij een hele dag meegaat. Vooral als het een oudere iPhone is of eentje met een al versleten batterij. Hier lees je hoe je de batterij van Apple-smartphones kunt sparen.

Batterij sparen met de juiste instellingen

Op de iPhone kunnen we, net als op alle smartphones, bepaalde instellingen instellen die helpen de batterij langer mee te laten gaan. De donkere modus, de spaarstand, het aanpassen van de helderheid van het scherm en het uitschakelen van 4G LTE als je het niet nodig hebt, zijn goede manieren om het stroomverbruik van de telefoon te verminderen. Om de Donkere modus te activeren, ga naar Instellingen > Scherm & Helderheid en selecteer “Donker”. Om de energiebesparingsmodus te activeren, ga naar Instellingen > Batterij. Om de helderheid aan te passen, moeten we het Control Centre openen en lang op het zonnepictogram tikken. Om het snelle maar energie-intensieve 4G-netwerk uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Cellulaire gegevens > Opties voor cellulaire gegevens.

Batterij besparen met de juiste gewoonten

Je kunt de batterij van je iPhone ook sparen door je gebruikswijze aan te passen, in plaats van de instellingen. Als u minder tijd besteedt aan het bekijken van online video’s, bespaart u al heel wat energie. Het opgeven van locatiediensten daarentegen zal ons een slechtere gebruikerservaring opleveren, maar het zal niet alleen onze batterij sparen maar ook onze privacy. Tot slot kunnen we de smartphone weer als een normale telefoon gebruiken door Wi-Fi, Bluetooth en geolocatie uit te schakelen. We kunnen ze dan alleen opnieuw activeren als en wanneer we ze echt nodig hebben.