Hoe opgeslagen wachtwoorden in browsers te herstellen

Herstellen van opgeslagen wachtwoorden van browsers is echt kinderspel, slechts een paar eenvoudige stappen. Zo

U herinnert zich uw inloggegevens voor een van uw accounts niet meer. Dat is jammer. Probeer het verschillende keren om terug te denken, maar niets: het paswoord komt gewoon niet bij je terug. Wanhoop niet, misschien is niet alles verloren. Je zou kunnen proberen private sleutels van browsers te achterhalen.

Weet je niet waar we het over hebben? Maak je geen zorgen, het is een heel simpel concept. Weet je wanneer de browser je vraagt om je wachtwoorden op te slaan? Wel, als ze niet gewist zijn, is het mogelijk ze op te sporen. Het herstellen van opgeslagen wachtwoorden is echt kinderspel. Met een paar eenvoudige stappen, en als alles goed gaat, kunt u alle inloggegevens terug krijgen die door uw browser zijn opgeslagen. Een truc die in geval van nood van pas kan komen.

Dat gezegd hebbende, het is tijd om actie te ondernemen. We zullen uitleggen hoe u opgeslagen wachtwoorden van Microsoft Edge, Google Chrome en Mozilla Firefox kunt herstellen.

Microsoft Edge

Het vinden van wachtwoorden die zijn opgeslagen in Microsoft Edge is niet zo moeilijk. De procedure die we hier zullen uitleggen kan in de meeste versies van Windows worden toegepast. Eerst moet u het "Configuratiescherm" openen. Weet je niet hoe je dit moet doen? Typ de naam in de zoekbalk van het Microsoft OS. Klik nu op "User Accounts" en dan op "Manage Credentials". Selecteer vervolgens de optie "Webreferenties beheren" en klik op "Tonen".

Nu zal Windows u om uw wachtwoord vragen (het wachtwoord dat u gebruikt om het besturingssysteem te ontgrendelen). U ziet alle account wachtwoorden die zijn opgeslagen door Microsoft Edge. Makkelijk, nietwaar?

Google Chrome

U kunt ook wachtwoorden herstellen in Google Chrome. Nogmaals, dit is een zeer eenvoudig proces. Begin met het opstarten van de Mountain View browser. In de rechterbovenhoek ziet u een pictogram in de vorm van drie verticale stippen: klik erop. Er verschijnt een menu. Zoek de optie "Instellingen" en selecteer deze. Scroll dan naar beneden tot u "Advanced" vindt: klik op de pijl. Klik dan, van "Wachtwoorden en formulieren", op "Wachtwoordbeheer". Hier vindt u de sectie "Opgeslagen wachtwoorden", die uw verloren inloggegevens bevat. Dat is alles.

Mozilla Firefox

Als u Firefox als uw browser gebruikt, kunt u hier zien hoe u uw opgeslagen wachtwoorden kunt herstellen. Zodra u het Mozilla-programma hebt geopend, klikt u op de knop in de rechterbovenhoek gevormd door drie horizontale lijnen en vervolgens op "Opties". Een scherm wordt geopend: klik op "Security". Op de volgende pagina, zoek en klik op "Opgeslagen logins" (u vindt het onderaan de pagina). Ten slotte, om uw opgeslagen wachtwoorden op te halen, hoeft u alleen maar de site te selecteren en op "Wachtwoorden tonen" te klikken.