Maid: 3 tv-series om te kijken als je het leuk vond

Een alleenstaande moeder op de vlucht voor een mishandelende partner: de tv-serie Maid is een hit op Netflix. Hier zijn drie vergelijkbare tv-series om te kijken

Een tv-serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een alleenstaande moeder die op de vlucht is voor een mishandelende partner. Dit is Maid, de streaming tv-serie op Netflix, die kijkers heeft geboeid met het verhaal van Alex en haar dochter Maddy.

De tv-serie is gebaseerd op Stephanie Land’s memoires, getiteld Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive. In Maid is Alex de hoofdpersoon: een vrouw die midden in de nacht wegloopt van haar mishandelende partner Sean en een nieuw leven begint met slechts 18 dollar op zak, om haar dochter Maddy een betere toekomst te geven. De serie is zo succesvol geweest dat fans hopen op een tweede seizoen. Netflix moet de mogelijkheid van een nieuw hoofdstuk nog bevestigen, dat zich misschien niet op Alex richt, maar op het verhaal van een andere worstelende alleenstaande moeder. Als je ondertussen van Maid hebt genoten, zijn dit de drie vergelijkbare tv-series om te kijken.

Unorthodox

De serie Unorthodox is een drama genre en speelt zich af tussen de VS en Duitsland, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Deborah Feldman. De jonge Esther Shapiro maakt deel uit van een gemeenschap van orthodoxe joden waarvan ze de strenge regels moet volgen.

Een jaar nadat ze tot een gearrangeerd huwelijk is gedwongen, neemt Esther een drastisch besluit: ze loopt weg van de gemeenschap in Williamsburg, Brooklyn, om zich bij een vriendin in Berlijn, Duitsland, te voegen, waar ze probeert haar leven weer op te bouwen. Daar vindt ze haar moeder Leah, die de gemeenschap jaren geleden ook ontvlucht is.

De echtgenoot Yanky Shapiro heeft ontdekt dat zijn vrouw zwanger is en reist op bevel van de rabbi naar Berlijn om haar te zoeken en haar en haar neef Moishe naar huis te brengen. Unorthodox is een indringend verhaal waarin de problemen van het omgaan met je wortels aan de orde komen. Deze serie is ook te streamen op Netflix.

Shameless

De hoofdpersoon van Shameless is een man, maar worstelt nog steeds met een armoedig en disfunctioneel gezin. Frank Gallagher is de alleenstaande vader van zes kinderen – Fiona, Phillip, Ian, Debbie, Carl en Liam. Terwijl Frank worstelt met drugsverslaving en alcoholisme, zijn de kinderen gedwongen om voor zichzelf te zorgen en hun eigen weg te vinden.

Deze komedie-dramaserie die op Netflix wordt gestreamd, werpt een humoristische blik op de benarde situatie van dit disfunctionele gezin. Elk van de 11 seizoenen concentreert zich op een van de personages die haar plaats in de wereld probeert te vinden.

Jane the Virgin

Als alleenstaande moeder en maagd. Jane the Virgin is het verhaal van Jane Villanueva, een maagdelijk meisje dat door een medische fout tijdens een routinebezoek aan de gynaecoloog kunstmatig wordt geïnsemineerd en zwanger raakt. De jonge vrouw woont bij haar moeder en grootmoeder in een zeer gelovig gezin, is verloofd met Michael, maar ontdekt dat het kind dat zij verwacht van Rafael is, een jeugdliefde van haar middelbare school. Een verhaal over onverwacht moederschap en zelfontdekking met ironie. Jane the Virgin is ook beschikbaar om te streamen op Netflix.