Hoe songteksten te downloaden met Android, gratis

Karaoke fans? Hier is een leuke app om in een mum van tijd, en zonder kosten, de songteksten te achterhalen van de muziek waar je naar luistert

Het lijkt misschien vreemd, maar in het tijdperk van smartphones, van streaming sites om online en vanaf mobiele telefoons naar muziek te luisteren, blijft karaoke een van de favoriete bezigheden van muziekliefhebbers. Er zijn steeds meer clubs die thema-avonden organiseren en tegelijkertijd groeit ook het aantal software en apps met voorgeïnstalleerde karaoke-tracks.

Je hoeft niet vaak je computer of smartphone in een soort oude stereo-installatie te veranderen om los te gaan met je favoriete karaoke-tracks. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste app te vinden, de songteksten te downloaden en je te verplaatsen in de stem van je favoriete zanger. Op die manier volstaan de MP3-bestanden die zich reeds in het geheugen van het toestel (smartphone, maar ook computer) bevinden, zonder dat u de karaokeliedjes moet zoeken en met een vol smartphonegeheugen komt te zitten. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar in de verschillende online winkels, hoewel een van de meest populaire (althans op het Android-platform) QuickLyric is.

Download gratis songteksten op Android

QuickLyric doet maar één ding, en doet het goed: het scant de muziekbibliotheek van uw smartphone, downloadt songteksten en laat ze u zien wanneer u geen verbinding met het net kunt maken.Het werkt met de belangrijkste muziekspelers, hoewel Spotify-gebruikers de Broadcast-modus zullen moeten inschakelen, terwijl Poweramp-gebruikers Scrobbling zullen moeten inschakelen. De synchronisatie tussen liedje en songtekst werkt niet altijd perfect, en soms moet je handmatig bewerken om de juiste woorden op het juiste moment te lezen. Als u dit geen onoverkomelijke tekortkoming vindt, maak QuickLyric dan de standaard app voor songteksten in uw muziekbibliotheek.

Hoe downloadt u gratis songteksten met QuickLyric

Voordat u QuickLyric gaat gebruiken, moet u eerst naar Instellingen gaan en een paar functies inschakelen. De eerste, in volgorde van verschijning, is Houd het scherm actief, zodat, ook al verbruikt het iets meer batterijvermogen, u niet het risico loopt de “rode draad” van de muziekteksten te verliezen, en Sla automatisch songteksten op uw toestel op. Een andere handige optie is Notifications, die u waarschuwt wanneer een nummer verandert. Nu u QuickLyric hebt ingesteld, kunt u overgaan tot bulkdownloads: tik op het pictogram in de werkbalk dat eruitziet als een kruising tussen een download en een wolk. De app scant je smartphone en vertelt je welke songteksten je moet downloaden. De tijd die nodig is om de songteksten te downloaden hangt af van het aantal liedjes dat u op uw toestel hebt opgeslagen. Het downloaden van 162 songteksten duurde iets minder dan een paar minuten. Als er songteksten ontbreken, gebruik dan de zoekfunctie, die met het vergrootglas.