Hoe Apple Foto’s downloaden en instellen op Windows 10

Door iCloud te installeren op Windows 10 kunt u de foto’s die u met uw iPhone maakt rechtstreeks vanaf uw computer beheren. Dit is hoe

Windows en Apple zijn twee totaal verschillende werelden. En tot een paar jaar geleden hadden ze zelfs moeite met communiceren. Als je een Apple apparaat (iPhone of iPad) wilde gebruiken op een computer met het Windows-besturingssysteem, moest je een echte computerexpert zijn.

Met de tijd zijn de zaken veranderd en is het steeds eenvoudiger geworden om je iPhone aan te sluiten op een Windows-computer. Apple ontwikkelde een versie van zijn populairste programma’s (iTunes, iCloud) voor het OS van het bedrijf uit Redmond, zodat zijn gebruikers de apparaten op elk moment konden gebruiken. Door iCloud op Windows 10 te installeren, kunt u zelfs uw foto’s rechtstreeks vanaf uw computer beheren, nieuwe mappen maken en de afbeeldingen in het geheugen van uw iPhone op volgorde zetten. Het gebruik van Apple Foto’s op Windows 10 is vrij eenvoudig, maar u moet wel deze stapsgewijze handleiding volgen.

ImCloud installeren op Windows 10

De eerste stap is het downloaden van iCloud voor Windows 10. De versie van iCloud voor Redmonds OS is gratis beschikbaar op de website van Apple. Zodra u het hebt geïnstalleerd en u met uw account hebt aangemeld, kunt u de dienst gaan gebruiken. Voordat u toegang krijgt tot Apple Photos, moet u de iCloud-fotobibliotheek inschakelen op uw iPhone of iPad. Zodra u deze stap hebt voltooid, kunt u beginnen met het instellen van iCloud op Windows 10.

Kiezen wat u wilt synchroniseren

Nadat u iCloud hebt gestart, ziet u een menu waaruit u kunt kiezen wat u wilt synchroniseren met uw computer.

Als u Apple Foto’s wilt gebruiken, klikt u op Opties naast “Foto’s”. Er wordt een nieuw venster geopend met vijf verschillende opties: “iCloud-fotobibliotheek”, “Mijn fotostream”, “Nieuwe foto’s en video’s downloaden naar mijn iCloud”, “Nieuwe foto’s en video’s uploaden naar mijn iCloud” en “iCloud-fotodelen”. Afhankelijk van uw behoeften kunt u beslissen welke functies u wilt inschakelen.

Hoe u foto’s kunt uploaden en downloaden uit Apple Photos

Nadat u Apple Photos hebt ingeschakeld, kunt u naar Deze computer gaan om nieuwe foto’s naar iCloud te uploaden of foto’s van uw smartphone naar uw pc te downloaden. Nadat u iCloud hebt gestart, klikt u op iCloud Foto’s in de linkerkolom. Er wordt een pagina geopend waarmee u foto’s en video’s kunt uploaden naar of downloaden naar Apple Foto. Het proces is zeer eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag.