Wie is Plintron, de nieuwe mobiele operator die in maart 2019 arriveert

Lage tarieven en 4G-verbinding op Vodafone-netwerken, dit is hoe Plintron werkt, de nieuwe virtuele operator die in 2019 in Italië arriveert

Na de lancering van Iliad en Ho.Mobile, die met hun goedkope aanbiedingen de mobiele markt deels hebben gerevolutioneerd, maakt Italië zich op voor de komst van een nieuwe operator, Plintron. De multinational, die al actief is in verschillende delen van de wereld, heeft onlangs een Full MVNO-licentie verkregen van het ministerie van Economische Ontwikkeling en zal naar verwachting in maart 2019 in ons land landen.

Het in Singapore gevestigde bedrijf is, zoals gezegd, al actief in veel landen over de hele wereld en heeft alleen al in Europa meer dan 100 miljoen actieve lijnen. Plintron heeft al bekend gemaakt dat het vanaf 18 maart 2019 mogelijk zal zijn om een nummerportering te doen naar een Plintron simkaart. Het kengetal van deze nieuwe telefoonexploitant in Italië zal 376 zijn. In theorie zal Plintron in Italië aankomen als een virtuele operator, d.w.z. gebruikmakend van het netwerk en de infrastructuur van een andere operator (in dit geval Vodafone), maar in werkelijkheid zal het veel meer zijn dan dat: het zal een MVNE zijn, d.w.z. een Enabler.

Plintron: goedkope 4G-tarieven

Plintron is een virtuele operator in Italië omdat het, althans in het begin, zal steunen op de netwerken van Vodafone. De gegarandeerde verbinding is 4G. Waarschijnlijk zal de nieuwe telefoonmaatschappij op de Italiaanse markt komen met zeer gunstige maandelijkse aanbiedingen. Dit komt deels omdat zij op een markt komt die momenteel vrij verzadigd is en deels omdat de tariefplannen van Plintron traditioneel zeer goedkoop zijn. Het bedrijf heeft echter nog geen voorbehoud gemaakt ten aanzien van de voor Italië gereserveerde maandplannen en de kosten voor het activeren van de SIM-kaarten.

Plintron is ook een MVNE

Ondanks het feit dat Plintron in Italië een virtuele operator is, zal het als Enabler aankomen, d.w.z. dat het een eigen lijn aan andere telefoonexploitanten levert. In de praktijk zal het concurreren met twee MVNE’s zoals Nòverca (die diensten levert aan Kena Mobile) en Effortel (die ze onder meer levert aan 1Mobile en Erg Mobile). In de praktijk bestaat het idee van Plintron erin zijn 4G-licenties ter beschikking te stellen van alle virtuele operatoren in Italië die momenteel niet met deze connectiviteitstechnologie zijn uitgerust. De Aziatische multinational zal dus in maart 2019 in Italië landen met een dubbele doelstelling: zoveel mogelijk klanten aantrekken met goedkope aanbiedingen en de kleine virtuele operatoren die nu nog alleen 3G-verbindingsdiensten aanbieden, in zijn netwerk opnemen.