Ho Mobile, nieuwe functie om minder uit te geven in het buitenland

Ho Mobile werkt zijn app bij en introduceert een uitgavenblok voor surfen vanuit het buitenland. Zo activeert u het op uw smartphone

ho.mobile is een van de nieuwste virtuele operatoren in Italië. Het werd opgericht door Vodafone om de komst van Iliad tegen te gaan met zijn supergoedkope aanbiedingen. ho.mobile vertrouwt op het Vodafone-netwerk, maar stelt download- en uploadsnelheidslimieten in voor zijn klanten. In de eerste maanden van zijn bestaan heeft de nieuwe virtuele operator veel succes gehad, mede dankzij de aanwezigheid van een speciale applicatie waarmee kan worden opgewaardeerd en de tellers van de verbruikte minuten en giga’s kunnen worden gecontroleerd.

Nu is de applicatie bijgewerkt met een zeer nuttige nieuwe functie: het kostenblok voor surfen vanuit het buitenland. Wat is het? Het is een belangrijk kenmerk dat u in staat stelt uw uitgaven onder controle te houden wanneer u naar het buitenland gaat. Zoals u weet, kunt u dankzij de “zero roaming”-regels van de Europese Unie een deel van uw abonnementsgegevens gebruiken om op internet te surfen wanneer u naar het buitenland gaat. Het aantal optredens hangt af van een bepaalde formule die door de EU is vastgesteld. Zodra de limiet is overschreden, betaalt u voor elke megabyte die u verbruikt. Om bill shocks te voorkomen, heeft ho.mobile een blokkade op de app geactiveerd: zodra de limiet is bereikt, wordt het surfen automatisch geblokkeerd.

Hoe activeer je de blokkade op de ho.mobile app

De nieuwe functie kan door elke gebruiker worden beheerd via de ho.mobile app die beschikbaar is voor Android en iOS. Om te controleren of het uitgavenblok actief is, moet u de app bijwerken naar de laatste beschikbare versie en inloggen met uw profiel. Als u op “Mijn aanbod” en vervolgens op “Oproep- en gegevensblokkering” klikt, komt u op een pagina waar de optie om uitgaven te blokkeren is ingesteld op €60. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om deze beperking uit te schakelen voor het geval hij vanuit het buitenland moet blijven surfen.

.