Amazon Fire TV heeft een nieuwe interface: wat verandert er

Amazon heeft een nieuwe interface gelanceerd voor zijn Fire TV-apparaten: hier is wat er verandert en voor welke apparaten het al beschikbaar is

De e-commercegigant blijft investeren in Fire TV Stick-apparaten. Amazons Fire TV-sticks zijn een populair en voortdurend vernieuwd product: op 25 maart kondigde het bedrijf de komst van een nieuwe grafische interface voor zijn gebruikers aan, na de lancering van nieuwe functies in december 2020.

Waren er in de afgelopen maanden al belangrijke veranderingen doorgevoerd om de navigatie-ervaring van de Fire TV-interface te verbeteren, met de sectie Suggest for You en Find, nu voert Amazon de lat nog hoger op. In de nieuw aangekondigde interface zit een vernieuwde hoofdmenubalk, die er eenvoudiger uit zal zien, en de functie App Peeks om alle populairste apps te bekijken. Op dit moment is de nieuwe Fire TV-interface beschikbaar voor Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube en Fire TV 3rd generation-apparaten, maar tegen het einde van het jaar zou deze ook voor andere apparaten beschikbaar kunnen zijn.

Vind nu meer informatie over Amazon Prime en andere tv-streamingdiensten

Fire TV: hoe de nieuwe interface werkt

Amazon heeft de nieuwe Fire TV-interface onthuld en noemt het de grootste update tot nu toe voor zijn platform. Vanaf 25 maart kunnen gebruikers inloggen via hun profiel en gebruikmaken van de nieuwe hoofdmenubalk, die een vereenvoudigd ontwerp heeft en waar ze hun favoriete apps kunnen toevoegen, zodat ze altijd verzekerd zijn van snelle toegang.

De nieuwe functies omvatten App Peeks, waarmee gebruikers alle populairste Fire TV-apps kunnen verkennen, evenals de functie Find, waarmee gebruikers kunnen zoeken naar content op basis van categorieën, zoals tv-programma’s en films.

Fire TV: voor welke apparaten komt de nieuwe interface

Amazons nieuwe Fire TV-interface is vanaf 25 maart ook beschikbaar op extra apparaten, waaronder de Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube en Fire TV van de derde generatie. Ondersteuning voor de tweede generatie Fire TV Stick smart TV’s, ondertussen, wordt later dit jaar verwacht.

Fire TV: de december 2020 update

Dit is de tweede update na de update die afgelopen december werd gelanceerd, toen de interface werd geüpdatet met een aanzienlijk verbeterd ontwerp. In december kreeg Fire TV nieuwe secties op het startscherm, zoals de sectie Suggesties voor jou, met films, tv-series, apps en games voor de gebruiker. Het onderdeel Zoeken introduceerde de zoekfunctie om inhoud gemakkelijk en intuïtief te vinden. Er zijn ook belangrijke nieuwe functies voor Alexa, waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen de zes maximale profielen die per huishouden beschikbaar zijn.

.